Викрадений росіянами мер Херсона офіційно визнаний полоненим
Викрадений росіянами мер Херсона офіційно визнаний полоненим

Викрадений росіянами мер Херсона офіційно визнаний полоненим

Міжнародний комітет Червоного Хреста визнав міського голову Херсона Ігоря Колихаєва полоненим. Про це заявив його син Святослав у коментарі "Суспільному".

"Я зв'язався з Червоним Хрестом і мені сказали, що російська сторона подала мого батька Ігоря Колихаєва до списку полонених і він знаходиться на території РФ. Де саме та про стан його здоров'я – не зазначили. Також оновився його статус в особистому кабінеті координаційного штабу", — сказав Святослав.

За його словами, статус полоненого Ігорю Колихаєву офіційно підтвердили цього тижня – 13 вересня.

Що відомо про викрадення Ігоря Колихаєва

Як писав УНІАН, після повномасштабного вторгнення росіян і захоплення Херсона міський голова Ігор Колихаєв залишився у місті і працював в інтересах громади, але співпрацювати з окупантами відмовився. Пізніше колаборанти згадували, що мер Херсона в перші дні окупації їздив дорогами області і нецензурно лаяв окупантів.

Протягом перших двох місяців окупації Херсона росіяни ще залишали міській владі певну автономію, але 25 квітня 2022 року вони захопили будинок Херсонської міської ради і фактично перебрали на себе "комунальну владу" в місті.

26 червня 2022 року мера Ігоря Колихаєва, що і так вже фактично втратив інструменти для впливу на ситуацію в місті, російські окупанти просто викрали та вивезли у невідомому напрямку. На думку підлеглих, росіяни зробили це саме через відмову Колихаєва співпрацювати з ними.

Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader