"Сербія такого не отримувала": Вучич видав, що образився на ЄС через підтримку України
"Сербія такого не отримувала": Вучич видав, що образився на ЄС через підтримку України

"Сербія такого не отримувала": Вучич видав, що образився на ЄС через підтримку України

Європейський Союз надав Україні статус кандидата на членство протягом року після подання заявки, тоді як Сербії знадобилося на це три роки. У зв'язку з цим та іншими фактами президент країни Олександр Вучич натякнув, що образився на ЄС.

В інтерв'ю Financial Times політик вказав на те, що рівень підтримки України з боку Євросоюзу, надання їй статусу кандидата протягом року та потенційний початок переговорів про членство "показує нам [таку політичну підтримку], яку ми ніколи не отримували".

Фактично Вучич звинуватив ЄС у затягуванні процесу – адже його країна веде переговори про членство з 2014 року. Вони загальмували насамперед через небажання Белграда нормалізувати відносини із Косово.

На думку президента, Сербія перебуває в набагато кращому стані, ніж Румунія та Болгарія у 2007 році, коли вони приєдналися до Європейського Союзу.

"Хто знає, що станеться через сім років? Поглинальна здатність ЄС не більша, ніж була. У вас є 10 чистих платників [у бюджету] і 17 країн, які беруть їхні гроші. Жодна з них не хотіла б мати більше членів, на яких витрачає гроші", – заявив Вучич.

Як відомо, Сербія – єдина країна на Західних Балканах, яка не підтримала санкції проти Російської Федерації.

Як писав OBOZREVATEL:

– Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заявив, що його країна не приєдналася до декларації Кримської платформи.

– Водночас Белград готовий брати участь у повоєнному відновленні України й обіцяє, що підтримуватиме європейську інтеграцію Києва, передаючи свій досвід.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader