Росія задіяла безпрецедентну кількість авіації: Ігнат розповів про особливості нічного обстрілу
Росія задіяла безпрецедентну кількість авіації: Ігнат розповів про особливості нічного обстрілу

Росія задіяла безпрецедентну кількість авіації: Ігнат розповів про особливості нічного обстрілу

Під час ракетної атаки по Україні вночі 18 вересня російська окупаційна армія застосувала велику кількість авіації. Ворог використав тактичну авіацію та безпілотники для обстрілу України.

Разом з цим окупанти запустили по території нашої держави крилаті ракети та дрони-камікадзе Shahed. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, вночі 18 вересня спостерігалася нетипова кількість ворожої тактичної авіації. У небі було зафіксовано одразу кілька десятків бортів.

"Сьогодні вночі була безпрецедентна кількість авіації. Кілька десятків бортів нетипово в нічний час перебували в повітряному просторі. Це і безпілотники, і тактична авіація, які атакували Україну разом із крилатими ракетами та Шахедами. Активність авіації була високою", – зазначив Ігнат.

Спікер Повітряних сил підкреслив, що Україна потребує винищувачів F-16, які за тактико-технічними характеристиками перевершують російські літаки. За допомогою цих винищувачів ворога вдасться відігнати подалі від державного кордону України.

"Саме тому F-16, які ми хочемо якнайшвидше отримати від партнерів, не повинні поступатися російським літакам за тактико-технічними характеристиками, щоб відігнати їх подалі від наших кордонів", – заявив Ігнат.

Нагадаємо, країна-агресор Росія 18 вересня другу добу поспіль влаштувала масовану повітряну атаку по Україні – запустила 17 крилатих ракет і 24 ударних БПЛА. Перед світанком серія потужних вибухів пролунала на Хмельниччині – вони були на території підприємства, там спалахнула пожежа. Також у регіоні зруйновано залізничну колію.

Раніше повідомлялося, що під час атаки по Україні в ніч проти 18 вересня війська Російської Федерації обстріляли Вилківську громаду Одеської області. Ворог влучив в рекреаційну інфраструктуру.

Як повідомляв OBOZREVATEL, окупаційні війська Росії 17 вересня обстріляли дев'ять громад у прикордонній із РФ Сумській області України. Внаслідок ударів ворога загинув один мирний житель, ще два отримали поранення.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader