Кращі фільми про підлітків
Кращі фільми про підлітків

Кращі фільми про підлітків

vprokate.ru

Якого б жанру не був фільм, але якщо він про підлітків, то точно змусить поринути у світ молодості, пригод, безтурботності та перших сильних емоцій. Такі фільми можуть розкривати теми жорстокості і самотності, можуть чарувати першим коханням і бажанням самоствердитись, а можуть просто демонструвати світ очима дитини. Кожна тема, яку підіймають такі стрічки є цінною.

Чотириста ударів (1959)

Дебютна повнометражна стрічка режисера Франсуа Трюффо про життя важкого підлітка – Антуана Дуанеля. Його мати не знаходить часу на свого дванадцятирічного сина, адже дуже зайнята особистим життям. Та й бажання заглиблюватись в проблеми своєї дитини в неї немає. Впливу на мати не має навіть вітчим.

Він надто м’який та слабохарактерний, щоб повпливати хоча б на Антуана. Ще однією дорослою людиною, яка ніяк не може порозумітись з підлітком є його учитель. Він лише кричить і карає Антуана, що викликає абсолютно не бажану реакцію. Хлопець та його приятелі тікають з проблемних сімей та перестають відвідувати школу.

Юність (2014)

Режисер Річард Лінклейтер знімав свій фільм протягом дванадцяти років. Цим новаторським проектом, режисер показує світ очима дитини впродовж років. Він почав свою розповідь у 2002 році, коли головному герою стрічки було шість. І закінчив, коли Мейсон досягнув повноліття. Спостерігав за членами однієї сім’ї, помічав зміни, реакції на різноманітні ситуації.

Переїзди, школа, проблеми в сім’ї, перша любов і переживання відображаються на лінії життя хлопчика Мейсона, формуючи його як особистість.

Зал самогубців (2011)

Оригінальна інтерпретація теми суїциду, самотності й безвиході – все це втілилося в унікальному кінофільмі під назвою “Зал самогубців” Яна Комаса.

Сюжет розгортається навколо звичайного хлопця Домініка. Його можна назвати неймовірним щасливцем, але Домінік має все, про що мріють тінейджери. Безліч друзів, лояльні батьки, дружба з першою красунею школи, багато кишенькових грошей. Однак йому мало того, що є.

Все змінюється, коли він знайомиться з «нею». «Вона» вабить, робить життя Домініка яскравішим і наповненим. Йому здається, що саме цього бракувало. Так Домінік опиняється в «Залі самогубців».

Зал самогубців

Королівська битва (2000)

Дія цієї похмурої футуристичної драми режисера Кіндзі Фукасаку відбувається в недалекому майбутньому Японії. На початку нового тисячоліття держава розпалася. Безробіття досягло 15 відсотків. Мільйони залишилися без роботи. 800 тисяч школярів кинули школу.

Уряд запускає освітній проект “Королівська битва”. На безлюдному острові 42 підлітки безжально знищують один одного, тому що в живих може залишитися тільки один. Фільм називають хай-тековою варіацією на тему “Повелителя мух” Вільяма Голдінга.

Клас корекції (2014)

Російський драматичний фільм Івана Твердовського, знятий за мотивами однойменної повісті Катерини Мурашової. Стрічка розповідає про Лену Чехову, новеньку в особливому класі московської школи. Вона приходить у клас, який об’єднав дітей з різними відхиленнями, після багаторічного домашнього навчання. Школа дає змогу проблемним дітям з неблагополучних сімей, інвалідам і важким підліткам отримати необхідні знання. У такому колективі Лена знайомиться з жорстокістю навколишнього світу, розуміє, що дружби немає і довіряти нікому не варто. Але саме тут вона знаходить кохання.

Учень (2016)

Російський драматичний фільм, знятий Кирилом Серебренниковим за п’єсою «Мученик» Маріуса фон Майєнбурга. Сюжет картини розгортається навколо звичайного на перший погляд школяра Веніаміна. Але у нього є своя життєва позиція, якої він непорушно дотримується. Веніамін – затятий християнин, який вважає, що знає про м орал ь більше, ніж усі люди навколо. Він повчає інших як дотримуватися норм і постійно бореться з навколишніми, адже ті його не розуміють. Веніамін випробовує всіх, адже кожне його діяння і діяння інших повинні слідувати слову Біблії.

Плем’я (2014)

Фільм-експеримент Мирослава Слабошпицького, “німе кіно XXI століття”, у якому ролі грають глухонімі непрофесійні актори. Автор відмовляється від звуку, усі персонажі користуються мовою жестів, яка не перекладається озвученням чи субтитрами. Таким чином глядачу передають історію першого кохання сексуальної дівчини і глухонімого Сергія.

Сергій опиняється у спеціалізованому інтернаті для людей з поганим слухом, де володарює кримінальна компанія “Плем’я”. Він прагне зайняти гідне місце в ієрархії цієї школи і стає учасником кількох пограбувань. І тут він зустрічає Анну, яка працює повією в банді Короля та є його наложницею.

Драма показує всі особисті якості людини, демонструє, як впливає на особистість суспільство, як діє і чим керується герой, коли опиняється в безвихідному становищі.

фільм Племя

Королівство повного місяця (2012)

Американський комедійно-мелодраматичний фільм Вуса Андерсона, що розповідає про події 60-х років минулого століття.
Таємниче зникнення дванадцятирічних хлопчика бойскаута та дівчинки з місцевої родини, ставить на вуха весь острів біля берегів Нової Англії.

Пошуки дають результат, і в решті решт підлітків знаходять та розлучають. Та ні громадська думка, ні найсильніша за останні роки буря не в змозі перемогти перше кохання.

Після Люсії (2012)

Цей фільм про те, як зовні щасливий і безтурботний світ підлітків, в дійсності зовсім не такий. Діти часто бувають дуже жорстокими.

Сюжет розгортається навколо красивої дівчини Алехандри, що переїжджає з батьком в Мехіко і йде в нову школу. Їй доводиться сповна зануритися в цей світ, де не раді стороннім.З боку ця школа здається цілком щасливою, але те, що діється там насправді, жахає.

Алехандра разом з друзями проводить дуже багато часу, вони курять, вживають спиртні напої та наркотики, а також постійно проводять галасливі вечірки. Через деякий час, вона втрачає повагу своєї компанії і пізнає на собі всю жорстокість своїх колись кращих друзів.

Мрійники (2003)

Еротична драма Бернардо Бертолуччі, що розповідає наповнену кінематографічними алюзіями історію сексуальної революції в окремо взятій паризькій квартирі. Вона відбувається на тлі студентських заворушень 1968 року.

Юний американець Меттью приїжджає в Париж за програмою студентського обміну, щоб покращити свою французьку. Знайомиться зі своїм ровесниками Ізабель і Тео. Трійця юних мрійників у відсутності батьків влаштовує дивовижну кіноманську гру: у них — своя реальність, свій світ — світ кіно.

Дні і ночі безперервно вони дивляться фільми і не виходять з дому. Кіно стало їх життям. Спочатку це просто захоплення, потім — складна павутина психологічних і сексуальних відносин. Тим часом, безлади на вулицях Парижа досягають своєї кульмінації.

Джерело матеріала
loader
loader