Брюс Вілліс: 10 кращих фільмів актора
Брюс Вілліс: 10 кращих фільмів актора

Брюс Вілліс: 10 кращих фільмів актора

«Міцний горішок» Брюс Вілліс народився 19 березня 1955 року в Західній Німеччині, в місті Ідар-Оберштейн. Акторський талант Брюса Вілліса помітили біля стійки популярного нью-йоркського бару «Centrale». Там полюблала проводити час артистична богема.

Першу роль перед камерою хлопець зіграв в рекламі джинсів Levi’s. Творча біографія Брюса Вілліса починалася з епізодичних ролей в маловідомих театрах і телевізійних постановках.

Великий успіх прийшов до Брюса Вілліса після його появи в серіалі «Детективне агентство« Місячне світло ». Проект висунутий на премію «Еммі» за 16 категоріями, в тому числі за краще виконання чоловічої ролі. За актором закріпилася слава коміка.

Тільки в 1988 році, коли Брюс Вілліс знявся в легендарному «Міцному горішку», артиста побачили в іншому світлі. Тепер до нього приклеївся образ непереможного cпасителя світу.

Міцний Горішок (1988)

Фільм Джона МакТірнана став класикою американських бойовиків. А Брюс Вілліс завдяки ролі в ній став одним з найкасовіших акторів сучасності.

За сюжетом, поліцейський Джон Макклейн на одному з суперсучасних хмарочосів Лос-Анджелеса веде сутичку з бандою грабіжників. На чолі злочинців, що видають себе за політичних терористів – Ганс Грудер. У МакКлейна є додатковий стимул – у заручниках його дружина Холлі. Щоразу герой за крок від загибелі – і щоразу йому вдається обдурити смерть.

Кримінальне чтиво (1994)

В 1994 р. Брюс Вілліс зіграв помітну, хоч і не головну, роль у культовому фільмі Квентіна Тарантіно «Кримінальне чтиво».

Картина отримала «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю (1994), премію «Оскар» за найкращий сценарій (1995), а також нагороду MTV Movie Awards у номінації «Найкращий фільм».

Сюжет фільму розповідає про двох гангстерів Джулса і Вінсента, які у вільний від розборок і вибивання грошей час проводять в філософських бесідах. Головні герої працюють на кримінального авторитета Марселласа Уоллеса.

Шосте чуття (1999)

Дитячий психіатр Малкольм Кроу стикається з дивним випадком: дев’ятирічного Коула відвідують страшні бачення – примари померлих. Всі ці люди колись були вбиті. І тепер вони обрушують на малюка свій гнітючий страх і відчайдушний гнів.

Як лікар, Малкольм не може допомогти. Але як людина, він намагається знайти розгадку появи жахливого світу Коула.

Місто гріхів (2005)

Стрічка у стилі нуару 40-х років розповідає про трьох типових героїв: копа, кіллер та міського мачо. Вони тісно пов’язані між собою схожим стилем життя.

Вони відстрілюють поганих хлопців, керуючись почуттям помсти або своєрідно зрозумілої справедливості. Вони по черзі мстять за розбите кохання. Вони постійно борються з організованими бандами. Та врешті рятують дитину від мажора-канібала.

Смерть їй до лиця (1992)

Фантастична кінокомедія Роберта Земекіса отримала премію Оскар у номінації «найкращі візуальні ефекти».

За сюжетом, актриса Меделін Ештон вiдбиває у своєї подруги нареченого, вiдомого хiрурга-косметолога Ернеста. Однак ображена жiнка знаходить спосiб помститися. Вона стає членом таємного товариства, яке вживає елiксир вiчної молодостi. Ставши коханкою Ернеста, вона планує вбити Меделін. Ситуацiя ще бiльше ускладнюється, коли остання також починає вживати елiксир.

12 мавп (1995)

До 2035 року майже все населення нашої планети вимерло. П’ять мільярдів осіб загинуло – в живих залишився лише один відсоток людей. Ті, хто залишилися живими, мабуть, можуть позаздрити мертвим – вони ніколи не виходять з підземель.

Ув’язненого Джеймса Коула відправляють у минуле, на що він погодився добровільно. Там Коул повинен допомогти вченим розгадати загадку вірусу, запобігти зараженню і дізнатися, що ж це за таємничі «12 мавп».

Армагеддон (1998)

«Армагеддон» став одним з найпомітніших фільмів режисера Майкла Бея. У центрі сюжету – команда бурильників, яка намагається врятувати Землю від неминучої загибелі. За прогнозами NASA на планету насувається гігантський астероїд. До фатального зіткнення залишаються лічені дні.

Астероїд точно впаде на Землю, живим не залишиться ніхто. Запобігти катастрофі можна лише в тому випадку, якщо підірвати астероїд зсередини. Для виконання цього важливого завдання вчені запрошують команду буровика Гаррі Стемпера.

Невразливий (2000)

В результаті страшної залізничної аварії гине 132 пасажири. Лише одному Дейвіду Данну пощастило не отримати жодної подряпини.

І лише одній людині в світі відома відповідь на це складне питання. Це Елайджа Прайс на прізвисько «Містер скло», у якого, навпаки, кістки надзвичайно крихкі і ламаються навіть при найменшому натисненні. Він-то і посвячений в таємницю Дейвіда Данна.

Його собаче діло (2017)

Життя немолодого детектива Стіва з Лос-Анджелеса пішло під укіс після того, як група бандитів викрала його пса Бадді. Щоб повернути улюбленця, Стів погоджується виконувати доручення ватажка наркокортелю. Таким чином він хоче виграти трохи часу і знайти Бадді.

Але поки детектив зайнятий пошуками друга, його самого шукають. Стів позичив грошей у серйозного мужчини, який не любить жартувати з боржниками, що не повертають боргів вчасно.

Джерело матеріала
loader
loader