Вчорашня атака суттєво відрізняється, – Ігнат прокоментував новий удар по Україні
Вчорашня атака суттєво відрізняється, – Ігнат прокоментував новий удар по Україні

Вчорашня атака суттєво відрізняється, – Ігнат прокоментував новий удар по Україні

Про це повідомив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, інформує 24 Канал. Він наголосив, що вночі 26 вересня було запущено 38 БПЛА.

Що каже Ігнат про нічний удар по Україні

За його словами, під час удару 26 вересня, крім дронів, було зафіксовано "Іскандери" та крилаті ракети Х-59. Також було застосовано розвідувальні БПЛА, які надають інформацію ворогу.

Загалом було запущено 38 дроні з обох напрямків – мис Чауда та Приморсько-Ахтарськ. Ці дрони полетіли у різних напрямках. У підсумку знищено 26 БПЛА.

Вчорашня атака (25 вересня – 24 Канал) суттєво відрізняється. Тут ми маємо лише дрони-камікадзе, а там було три типи засобів повітряного нападу,
– заявив речник Повітряних сил.

Ігнат наголосив, що 25 вересня були випущені ракети "Калібр", які полетіли по колу: зайшли з південних областей, полетіли на північ, потім повернули ліворуч, долетіли до Вінницької області і повернулись в Одесу. Водночас було зафіксовано два "Онікса" та БПЛА.

"Ворог намагається заплутати ППО і досягти своїх цілей", – зазначив Ігнат.

Нічна атака Росії по Україні 26 вересня: що відомо

  • У ніч на 26 вересня російські окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed".
  • Зафіксовано пуски 38 ударних БпЛА "Shahed-136/131" з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – Росія, мис Чауда – Крим).
  • Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами інших складових Сил оборони України, знищено 26 ударних БпЛА "Shahed-136/131".
  • По маршруту слідування ударних дронів працювала винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.
  • Також за минулу та поточну добу тактична авіація Повітряних Сил здійснила понад сорок літаковильотів, двадцять із них – на вогневе ураження противника.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader