США запровадили санкції проти п'яти російських компаній
США запровадили санкції проти п'яти російських компаній

США запровадили санкції проти п'яти російських компаній

Сполучені Штати посилили експортні обмеження щодо п’яти російських компаній.

Бюро з питань промисловості й безпеки, яке входить до структури Міністерства торгівлі США, оголосило про додаткові обмеження проти російських компаній: "Девайс Консалтинг"; "Грант Инструмент"; "СМТ-АйЛогик"; Streloy; ВСМПО-АВІСМА.

Зазначається, що ці організації діють усупереч інтересам національної безпеки або зовнішньої політики Сполучених Штатів.

Зокрема, російська корпорація ВСМПО-АВІСМА, яка є найбільшим виробником титану у світі, виконує повний технологічний цикл – від перероблення до випуску готових виробів. Продукція корпорації раніше йшла на експорт. Компанія випускає вироби для військової галузі Росії і з нею пов’язаний критичний ризик переспрямування американських оборонних технологій.

Ще чотири компанії, які потрапили під санкції, за твердженням Міністерства торгівлі США, постачали компоненти для безпілотників в інтересах Головного розвідувального управління Генерального штабу Росії.

Крім російських компаній, міністерство торгівлі США запровадило експортні обмеження щодо 23 організацій з інших країн – Німеччини, Китаю, ОАЕ, Оману, Пакистану й Фінляндії.

Джерело: Суспільне

Джерело матеріала
loader
loader