Суд США визнав експрезидента Трампа винним у шахрайстві: що відомо
Суд США визнав експрезидента Трампа винним у шахрайстві: що відомо

Суд США визнав експрезидента Трампа винним у шахрайстві: що відомо

Суд у Нью-Йорку ухвалив, що колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і компанія Trump Organization роками вдавалися до шахрайства, будуючи імперію нерухомості. Трамп нібито завищив вартість своїх активів аби отримати більш вигідні  угоди.

Про це повідомило видання Reuters у вівторок, 26 вересня. Цивільний позов було подано генеральним прокурором штату Нью-Йорк Летицією Джеймс у вересні 2022 року.

Вона звинуватила ексглаву Штатів і Trump Organization у тому, що вони протягом десятиліття брехали про вартість активів та свої доходи, щоб отримати найкращі умови банківських кредитів та страхування.

За словами Джеймс, Трамп завищив свій статок на 2,23 мільярда доларів. За деякими оцінками – на 3,6 мільярда доларів у річних фінансових звітах, які він надавав банкам та страховикам.

Рішення ухвалив суддя Артур Енгорон із суду штату Нью-Йорк на Манхеттені. Як зазначається, воно дозволяє відкрити найбільший позов штату проти Трампа та звужує судовий процес, який має розпочатися вже 2 жовтня. Також це рішення робить реальною вимогу штату про відшкодування збитків усіх фінансових вигод, отриманих шахрайським шляхом, які, за оцінками, становлять 250 мільйонів доларів.

Як пише видання AP, це рішення є "найрішучішим спростуванням" ретельно створеного іміджу Трампа як багатого і вправного магната нерухомості, який став політичною силою.

Зазначимо, що Trump Organization – сімейна компанія, що управляє готелями, полями для гольфу та іншою нерухомістю по всьому світу. Відповідачами у справі також були сини колишнього американського президента Дональд Трамп-молодший та Ерік Трамп та його донька Іванка Трамп.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Дональд Трамп у разі обрання президентом США може послабити санкції проти Росії. Він також, ймовірно, намагатиметься сповільнити постачання зброї Україні.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader