У Чернівцях медики провели унікальну операцію: щелепу сформували з ребра
У Чернівцях медики провели унікальну операцію: щелепу сформували з ребра

У Чернівцях медики провели унікальну операцію: щелепу сформували з ребра

Медики проводили операції у три етапи.

У Чернівцяхмедики провели чоловіку унікальну операцію - йому сформували щелепу з ребра. Раніше пацієнт пережив тяжку травму і завдяки медикам зараз уже добре почувається. 

Про це пише чернівецьке видання "Молодий буковинець". 

Хворий Петро Катюхін лікується від березня 2023 року, він мав складну травму. Чоловіку надають допомогу в Чернівецькій обласній клінічній лікарні, у підрозділі хірургічної стоматології. 

Петро Катюхін розповів, що спочатку лікувався в іншій лікарні, де йому встановили пластину, проте згодом вирішив звернутись до медиків з Чернівців. 

"Тут мені зробили вже три операції. Пластина, яку поставили у попередньому лікувальному закладі, зламалася. Чернівецькі лікарі запропонували зробити імплантат із мого ребра і встановити нову пластину. Я погодився", - каже пацієнт лікарні. 

В. о. начальника підрозділу хірургічної стоматології Чернівецької обласної клінічної лікарні Микола Токар розповів, що у цьому медичному закладі таку операцію провели вперше. Для цього вони консультувались із закордонними медиками. 

"Під час першого оперативного втручання ми видаляли осколки кістки та сторонніх предметів, які потрапили у під’язикову, шийну ділянку. Другий етап – трансплантація кістки з ребра. Таку операцію ми робили вперше. Було кілька варіантів. Порадившись із колегами з інших лікувальних закладів, вирішили використати саме кістку ребра. Зробили комп’ютерну томографію – побачили, що розмір підходить", - розповів Микола Токар. 

Медики зазначають, що вони також провели пластичну операцію, щоб відновити пошкодження губи, адже через травму чоловік не міг нормально їсти. Зараз його стан значно покращився. 

  • На Буковині зняли кумедне відео бійки двох зайців: стали на задні лапки і лупцювали одне одного
  • У Чернівцях запрацював "денний" квиток у транспорті: яка його вартість
  • Школярки у скандальному вбранні СРСР приїхали з села та поставили на вуха всі Чернівці: нові подробиці 
Джерело матеріала
loader
loader