"Це лише частина айсберга": підтримка України стає меньшою, дипломат попередив про неприємності
"Це лише частина айсберга": підтримка України стає меньшою, дипломат попередив про неприємності

"Це лише частина айсберга": підтримка України стає меньшою, дипломат попередив про неприємності

Про це розповів екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише Politeka.net.

За словами Клімкіна, небажання кандидата у президенти США від республіканців Де Сантіса надати Україні перспективу членства в НАТО багатьом здається незрозумілим і навіть ображає.

Але, як стверджує Клімкін у своєму дописі на сторінці Фейсбук, це лише частина "айсбергу", з яким Україні доводиться мати справу.

«До речі, Де Сантіс в своєму інтерв"ю наговорив набагато більше, і про те, що Україна не є стратегічно важливою для США і вони в Україні не мають чіткої місії, не говорячи вже про те, що він вважає неправильним платити зарплати "українським бюрократам" за рахунок американської допомоги. В цьому чимало передвиборчої риторики, але це лише частина проблеми», - попередив Клімкін.

За словами дипломата, на сьогодні три кандидати від республіканців: Трамп, Де Сантіс та Рамасвамі разом мають підтримку 80% республіканців.

І всі вони так або інакше скептично ставляться до підтримки України. Водночас, лише 5-7% республіканців мають симпатії до Росії.

«Тобто "антиросійськість" ніяк не підживлює допомогу Україні, симпатія до нас залишається "віртуальною", а більшість дивиться на проблеми навколо себе: іпотека, інфляція, злочинність, міграція тощо. Лише дещо більше третини республіканців готові допомагати нам не менше, ніж зараз», - зазначив колишній міністр.

Павло Клімкін зазначив, що достукатися до цих людей - одна з основних задач України. І вона критична, бо втома поступово робить свою справу.

Клімкін пояснює, що багато республіканців мають страх, що їхнє традиційне життя йде "в нікуди". При цьому мало хто звинувачує в цьому Росію, хоча відноситься до неї критично.

«А от Китай звинувачує багато хто - від втрати робочих місць до бажання створити конкуренцію США», - підкреслив Клімкін.

Багато хто вважає, каже Клімкін, що, чим слабше РФ, тим більше її залежність від Китаю і, відповідно, сильнішим є сам Китай.

«Ми маємо пояснити, що це хибний підхід, почати таку зовнішньо просту, але насправді дуже нетривіальну кампанію, щоб не втратити основний електорат республіканців та й інших теж. Інакше кожне голосування в Конгресі США все більше нагадуватиме політичне "мінне поле", - попередив екс-міністр.

Останні новини України:

Від житлових будинків після нічних атак залишилося тільки каміння - є поранені.

Також нагадаємо, що іранські "Шахеди" стали ще більш смертоноснішими.

Крім того, названо населені пункти, за які почнуться жорстокі бої найближчим часом.

Теги за темою
Україна Росія війна США Китай
Джерело матеріала
loader