Осквернила пам’ятник Бандері: у Львові винесли вирок айтішниці
Осквернила пам’ятник Бандері: у Львові винесли вирок айтішниці

Осквернила пам’ятник Бандері: у Львові винесли вирок айтішниці

Вирок ще можна оскаржити

Галицький районний суд Львова виніс обвинувальний вирок айтівиці Вікторії Бібель та засудив її до п’яти років. Але суддя звільнила дівчину від відбування покарання із дворічним випробувальним терміном.

Засудили її за наругу пам’ятника Степану Бандері у Львові. Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

Видання повідомляє, що Вікторія Бібель запропонувала своєму знайомому облити пам’ятник червоною фарбою. Той погодився і залучив ще одну людину. Вікторія Бібель заплатила їм дві тисячі гривень. У ніч на 5 лютого 2021 року двоє молодиків облили пам’ятник Степану Бандері червоною фарбою.

У матеріалах справи зазначено, що зачинниця є уродженкою села Звенигород Тернопільської області. Навчалась у Львівській політехніці за спеціальністю "Комп’ютерна інженерія". Обвинувачена є індивідуальним підприємцем (ФОП), її основною діяльністю є комп’ютерне програмування.

Під час судового розгляду дівчина визнав свою провину. Справу розглядала суддя Христина Мисько. Вирок ще можна оскаржити.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві продовжуються знищення історичних будівель у центрі міста, і одна з них отримала скандальне продовження.

Теги за темою
Суд Львів
Джерело матеріала
loader