В Україні можуть посилити мобілізацію: в оборонному комітеті Ради назвали умову
В Україні можуть посилити мобілізацію: в оборонному комітеті Ради назвали умову

В Україні можуть посилити мобілізацію: в оборонному комітеті Ради назвали умову

Про це розповів секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки нардеп "Голосу" Роман Костенко.

Війна перейшла в нову фазу – війни економік, війни ресурсів. Ми маємо зрозуміти, яка наша подальша стратегія, що ми робимо. Ми зможемо говорити про певну кількість, коли будемо знати, скільки підрозділів нам потрібно створити, скільки підрозділів треба поповнити, які дії планує Росія, який в нас: збираємось контратакувати на одному напрямку, на декількох чи будемо стримувати Росію на рубежах,
– пояснив Роман Костенко.

За словами Костенка, ні йому, ні парламентському комітету, у якому він працює, наразі невідомо, про зміни до військової стратегії. Тож, очевидно, мобілізація буде продовжуватись "у такому форматі, як є".

Водночас депутат виловив припущення, що держава наразі має змінити інформаційну політику щодо мобілізації та доносити українцям тезу про те, що "війна може продовжуватись довго і ми не можемо на одних плечах її тягнути".

Мобілізація в Україні: останні новини

  • Раніше заступник голови Міноборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів, що"поки плани щодо мобілізації не змінювалися". Водночас все залежить від того, які виклики постануть перед країною на тлі повномасштабної військової агресії Росії, що досі триває.
  • З 1 жовтня набирає чинностівимога стати на військовий облік усім жінкам-медикам. Зокрема, це стосується і тих жінок, які мають малолітніх дітей чи є вагітними.
Джерело матеріала
loader
loader