Чемпіонка світу втекла з рф до Швейцарії, де немає "патріотів", які напишуть донос
Чемпіонка світу втекла з рф до Швейцарії, де немає "патріотів", які напишуть донос

Чемпіонка світу втекла з рф до Швейцарії, де немає "патріотів", які напишуть донос

Шахісти частіше за інших російських спортсменів тікають з росії

Дванадцята чемпіонка світу, колишня російська шахістка Олександра Костенюк пояснила, чому змінила спортивне громадянство на швейцарське.

Відповідний коментар шахістки доступний на YouTube-каналі Віті Кравченка. Олександра зазначила, що російська держава використала її ім’я у своїй пропаганді, через що вона більше не могла бути там.

"Ну так, мене так вчили, що кидати свою країну в складні моменти — це неправильне рішення. Мені здається часом, що моє рішення грати під швейцарським прапором — це свого роду протест, але це і втеча. Я просто не витримала, не змогла цей жах перенести, не змогла почуватися частиною цього. І сказала: все, без мене. Я закриваюся від усього, граю під швейцарським прапором, продовжую свою кар’єру і намагаюся жити так”, — сказала Костенюк.

Крім того, Костенюк зізналася, що справді втекла з росії, але хотіла б повернутися до країни, коли там не буде так званих "патріотів, які пишуть доноси".

"Я не зрадниця, тому що я дуже люблю росію, і я бажаю росії всього найкращого. Я дуже хочу, щоб через якийсь час можна було спокійно їхати на батьківщину, не боячись якихось незрозумілих справ і патріотів, які напишуть донос. І просто гуляючи маленькими провінційними містечками в росії, отримувати задоволення. Бачити, як росія змінюється на краще. Найкраще для мене — це спосіб життя. Щоб куди б ти не приїхав — люди щасливі", — заявила шахістка.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну російські спортсмени стали набагато частіше змінювати спортивне громадянство. Примітно, що найчастіше з росії тікають шахісти. За один рік із країни втекли 141 представник цього виду спорту.

Раніше повідомлялося, що російський гросмейстер Микита Вітюгов вирішив виступати за збірну Англії.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader