Юен Мак-Грегор: 10 кращих фільмів актора
Юен Мак-Грегор: 10 кращих фільмів актора

Юен Мак-Грегор: 10 кращих фільмів актора

Юен Макгрегор народився 31 березня 1971 року в шотландському місті Кріфф. Дебютував на телеекрані невеликою роллю в серіалі «Помада на твоєму комірці» в 1993 році, потім пішла робота в багатосерійному фільмі-екранізації «Червоне і чорне» і драмі «Людські слабкості».

Засвітився Юен і в комедії «Блакитний сік», зігравши разом із зірками екрану Кетрін Зетой-Джонс і Шоном Пертві.

Молодому акторові пощастило на початку кар’єри зустріти режисера Денні Бойла, який вже в 1994 році задіяв Евана в трагікомедії «Неглибока могила». Роль Макгрегору вдалася, що було відзначено премією від видання Empire.

У 2016 році талановитий артист спробував сили в майстерності режисури, знявши кінокартину «Американська пастораль».

У 2017 році за участю Макгрегора вийшов третій сезон серіалу «Фарго» від творців гучного детектива «Кістки».

На голці (1996)

Світова популярність наздогнала актора в 1996 році, коли він виконав головну роль у кінострічці «На голці».

Його герой – звичайний наркоман, який все ж намагається вибратися з навколишнього його моторошного, але не позбавленого певного шарму світу, присмачуючи свої спроби неабиякою часткою чорного гумору і самоаналізу.

Стрічка принесла Юену премію BAFTA за кращу чоловічу роль.

Інтимний щоденник (1996)

Не менш важливим проектом другої середини 90-х стала роль Джерома в драмі Пітера Грінуея «Інтимний щоденник», за яку Макгрегор отримав премію від Товариства кінокритиків Лондона в номінації «Актор року».

По сюжету Нагіко виросла в будинку майстра каліграфії, який щороку в день народження дівчинки наносив їй вишукане привітання прямо на обличчя. Це триває багато років і героїня так звикла до цього, що коли вийшла заміж, то зажадала письмового подарунка від чоловіка.

Він, м’яко кажучи, виявився далеко не прихильником подібних речей. Нагіко біжить з дому, прибуває в Гонконг і переживає бурхливий роман з британським перекладачем Джеромом.

Мулен Руж! (2001)

У травні 2001 року на Канському фестивалі був представлений мюзикл «Мулен Руж!» База Лурмана.

МакГрегору була відведена роль бідного поета-романтика Крістіана, без пам‘яті закоханого в прекрасну куртизанку Сатін у виконанні Ніколь Кідман.

У підсумку ця бездоганна стрічка отримала більше 60 нагород (включаючи два Оскара), а величезна кількість жінок закохалася в чарівного шотландського актора.

Велика риба (2003)

В основу сюжету фентезі драми «Велика риба», знятої геніальним американським режисером Тімом Бертоном, ліг роман Деніела Уоллеса «Велика Риба. Роман міфологічних пропорцій».

Коли Вільям Блум був маленьким, його батько Едвард неймовірний фантазер, постійно розповідав синові дивовижні, і більше того, неймовірні історії, які з ними трапилися протягом життя. У дитинстві само собою ці історії дуже подобалися Вільяму, однак коли він виріс, все змінилося, крім тих самих історій.

І ось коли Едвард виявляється при смерті, син розуміє, що він ніколи не знав по-справжньому свого рідного батька, адже той постійно розповідав неймовірні речі, але ніколи не говорив правду. Вільям відправляється в лікарню, щоб, нарешті, почути справжню історію його життя, але знову чує ту, яка мало відрізняється від казки.

До біса любов! (2003)

Події фільму перенесені в 1962 рік. Феміністка Барбара Новак випускає бестселер під назвою «До біса любов». Книга стає маніфестом незалежних жінок, і це спонукає репортера і світського лева Катчера Блоку вступити з Новак в захоплюючу гру.

Він має намір закохати її в себе і таким чином змусити визнати помилковість викладених в книзі постулатів. Однак, на подив Блоку, в результаті він сам закохується в сексуальну літераторки.

Молодий Адам (2003)

Фільм «Молодий Адам» – історія трагічною життя письменника, доля якого змусила займатися справою, щоб прогодувати сім’ю. Джо змушений жити і працювати вугільників на баржі, яка курсує між Едінбургом і Глазго.

Разом з ним на кораблі живе його син і дружина Елла, які вже давно змирилися з суворою реальністю. Все було б, як раніше, але моряки виловлюють з каналу тіло покійної дівчини. Джо впізнає в ній свою колишню коханку.

Юен Макгрегор знову завоював премію BAFTA за роль Джо Тейлора в стрічці «Молодий Адам» (режисер – Девід Маккензі).

Острів (2005)

Лінкольн-Шість-Еко вцілів після катастрофи і живе в комплексі посеред зараженої суші. Тут за людьми стежать – примушують дотримуватися дієти і робити фізичні вправи, систематично проводять лотерею, а переможців відправляють на острів – єдине вціліле місце у світі.

Одного разу Лінкольн з подружкою Джордан-Два-Дельта вирішує втекти. Корпорації треба повернути їх, і вона посилає загін убивць їм услід.

Зоряні війни (1999, 2002, 2005)

У 1999 році актор приступає до роботи над першим епізодом трилогії-пріквела «Зоряних воєн» голлівудського режисера Джоржа Лукаса.

Юену дісталася головна роль джедая Обі-Ван Кенобі. Незважаючи на неоднозначну оцінку кінокритиків, картина зібрала в прокаті $ 1 млн. І увійшла в 100 найкасовіших кінострічок світу.

Заробіток самого Евана склав $ 13 млн.

Я люблю тебе, Філіп Морріс (2009)

У головній ролі батько сімейства за всіма статтями зразковий громадянин США – Стівен Рассел. Але завдяки досконалій зухвалій афері він потрапляє в одну з техаських в’язниць.

І, за іронією долі, він закохується в іншого ув’язненого Філіпа Морріса. Одностатева любов, така часом дивна і незрозуміла. Складна гра акторів, емоції, переплетення почуттів, які межують часом з вульгарністю і гумором – ось що побачить глядач в цьому фільмі.

Ангели і демони (2009)

У 2009 році Юен Макгрегор взяв участь в створенні пригодницького детективу Рона Ховарда «Ангели і демони» разом з Томом Хенксом і Айєлет Зорер.

Події фільму починають розвиватися в Ватикані на кону виборів Папи Римського. На тлі цих подій були викрадені кілька кардиналів, які збиралися скласти конкуренцію на виборах. Після чого були знайдені їхні трупи з різними загадковими знаками на тілах.

Також невідомі викрали зброю масового ураження, яким можна знищити ціле місто. Церква опинилася в безвихідній ситуації і вирішила звернутися за допомогою до експерта з древнім знахідкам. Тепер доведеться розгадати цілу злочинну мережу і запобігти новим замаху.

Джерело матеріала
loader
loader