Китай поповнив свій орбітальний флот ще одним супутником-шпигуном Yaogan
Китай поповнив свій орбітальний флот ще одним супутником-шпигуном Yaogan

Китай поповнив свій орбітальний флот ще одним супутником-шпигуном Yaogan

Китай запустив ще один новий розвідувальний супутник Yaogan. Ракета Long March 4C стартувала з Центру запуску супутників Цзюцюань у пустелі Гобі о 16:15 за східним часом 26 вересня (2015 GMT; 4:15 ранку за пекінським часом 27 вересня).

Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація (CASC) оголосила про успішний запуск протягом години після зльоту, підтвердивши, що раніше нерозголошений корисний вантаж називається Yaogan 33 (04) — це означає четвертий супутник із серії Yaogan 33.

Запуск послідував за стартом третього супутника Yaogan 33 на початку цього місяця. Цей космічний корабель також літав на Long March 4C, який стартував з Цзюцюань.  Yaogan 33 (04) був відстежений Космічними силами США на майже полярній орбіті висотою 422 на 428 миль (680 на 688 кілометрів). 

Як і в попередніх місіях Yaogan, жодних деталей космічного корабля не було розкрито. Китайські державні ЗМІ заявили, що супутник буде використовуватися для «наукових експериментів, обстеження земельних ресурсів, оцінки врожайності сільськогосподарських культур і запобігання стихійним лихам і надання допомоги».

Раніше повідомлялося, що група Yaogan 33 є серією супутників космічного радіолокатора з синтезованою апертурою (SAR). Супутники SAR можуть отримувати детальні зображення землі через хмари та вночі.  

Супутники Yaogan – це загалом секретні китайські супутники дистанційного зондування, які, на думку західних спостерігачів, призначені для військових цілей. Запуск став 45-м для Китаю у 2023 році. Він відбувся через тиждень після першого невдалого запуску в країні в цьому році, коли твердотільна ракета Ceres-1, що експлуатується комерційною компанією Galactic Energy, не вийшла на орбіту.

Джерело матеріала
loader
loader