Сім країн ЄС замовили боєприпаси за прискореною процедурою: якою буде допомога Україні
Сім країн ЄС замовили боєприпаси за прискореною процедурою: якою буде допомога Україні

Сім країн ЄС замовили боєприпаси за прискореною процедурою: якою буде допомога Україні

Про це пише видання Reuters, інформує 24 Канал. Зокрема, мовиться про артилерійські снаряди калібру 155 мм, які необхідні українським захисникам. Замовлення розміщені згідно з контрактами, укладеними Європейським оборонним агентством.

"Більше замовлень, наприклад, для цілей національного поповнення, можуть бути в найближчі тижні та місяці", – йдеться у відповіді виданню.

Оборонне замовлення

Дана схема закупівель була створена в рамках проєкту з доставки Україні мільйона снарядів і ракет протягом року. Зазначимо, що відповідне рішення раніше ухвалила Рада ЄС.

Європейське оборонне агентство (EDA) 5 вересня підписало перші контракти на спільну закупівлю артилерійських снарядів для нашої країни. Члени ЄС купуватимуть універсальні снаряди для найпоширеніших артилерійських гаубиць.

До цього часу оборонні закупівлі були прерогативою урядів 27 країн окремих членів блоку. Які саме країни зробили замовлення і якими є їхні об'єми – виданню не повідомили, посилаючись на конфіденційну інформацію.

Натомість на запит Reuters Литва та Люксембург підтвердили, що вони входять до цієї сімки. Зокрема, міністерство оборони Люксембургу зазначило, що там виділили 2 мільйони євро.

Снаряди для України: основні новини

  • Європейський союз найближчим часом планує подвоїти виробництво снарядів, щоб допомогти Україні. Таким чином, у ЄС долають початкові труднощі із нарощуванням обсягів виробництва.
  • Речник ЄС у серпні зазначав, що Євросоюз вже поставив ЗСУ 223 800 боєприпасів згідно з першою частиною плану. Мовиться про снаряди різних типів.
  • У свою чергу країни НАТО планують наростити виробництво боєприпасів, щоб забезпечити власні потреби. Значну кількість снарядів вони планують передати й Україні.
Теги за темою
Євросоюз Зброя
Джерело матеріала
loader
loader