Тариф на електроенергію в Україні з 1 жовтня: скільки доведеться платити
Тариф на електроенергію в Україні з 1 жовтня: скільки доведеться платити

Тариф на електроенергію в Україні з 1 жовтня: скільки доведеться платити

В Україні у жовтні вартість електроенергії становитиме 2,64 грн за кВт*годину. Ті українці, які встановили двозонні лічильники на електроенергію, з 23 години вечора і до 7 години ранку можуть платити за електроенергію 1,23 грн за кВт*годину.

Як раніше заявляли в Кабміні, вартість електроенергії не підвищуватимуть до кінця опалювального сезону 2024-го. Після цього уряд має розрахувати нову ціну на електроенергію або зберегти діючу вартість. До червня 2023-го тариф на електроенергію в Україні становив 1,44 грн за споживання до 250 кВт*годину, а за споживання більше зазначеного обсягу – 1,68 грн за кВт*годину.

Чи відключення електроенергії?

До жовтня у всіх регіонах України вже розробили графіки можливих відключень електроенергії. Однак застосовувати їх не будуть доти, доки є така можливість. Багато залежить від того, чи РФ обстрілюватиме об'єкти енергетичної інфраструктури, як це було минулого опалювального сезону.

Однак проблеми можуть виникнути і з генерацією. Її обсяг через повномасштабну війну, тимчасову окупацію Енергодару, на території якого знаходиться Запорізька АЕС, значно скоротився. Тому різке зростання споживання струму може спровокувати дефіцит: ситуацію, коли генерованого струму не вистачає на задоволення всіх потреб. У такому разі потрібно або купувати струм за кордоном, або відключати частину споживачів.

Як раніше писав OBOZREVATEL, у Мінсоці відреагували на пропозицію США лібералізувати (дати можливість компаніям підвищувати) тарифи на газ та електроенергію. При цьому в Кабміні підготували вже нову програму субсидій.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber.  Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader