У Бучі облили фарбою мурал, який створили митці зі США: порушника знайшли
У Бучі облили фарбою мурал, який створили митці зі США: порушника знайшли

У Бучі облили фарбою мурал, який створили митці зі США: порушника знайшли

У Бучі на Київщині місцевий житель облив фарбою мурал, створений американськими художниками лише тиждень тому. 26-річного чоловіка затримали поліцейські.

Про це повідомили у Telegram Поліції Київщини. Зазначається, що зловмисник пояснив свої дії тим, що картина, зображена на стіні будинку культури, йому не сподобалась.

За фактом події правоохоронці проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 194 ККУ "Умисне знищення або пошкодження майна". Максимальне покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у грудні минулого року невідомі зрізали зі стіни будинку у Гостомелі малюнок, який створив відомий англійський андерграундний художник Бенксі. Поліція затримала групу із вісьмох зловмисників. Затриманим від 27 до 60 років, це мешканці Києва та Черкас.

За даними слідства, житель столиці планував продати графіті. Собі на допомогу чоловік залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив у тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу муралу.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– У Києві з’явився мурал, присвячений захиснику України Андрію Огороднику з позивним "Оджос". З перших днів повномасштабного вторгнення киянин боронив рідне місто від агресора, а потім полетів до заблокованого Маріуполя на допомогу бійцям "Азову".

– У День Незалежності України в Ірпені на Київщині відкрили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка "Катерина". Він має розмір 7,8*12 метрів і розміщений на одній із стін адміністративної будівлі в центрі міста.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader