Буданов розповів про “цікаву нараду” росіян перед війною
Буданов розповів про “цікаву нараду” росіян перед війною

Буданов розповів про “цікаву нараду” росіян перед війною


За два тижні до вторгнення серед військово-політичних керівників РФ виникли сумніви щодо Харкова, зазначив очільник ГУР.

У Росії за два тижні до вторгнення в Україну провели “цікаву нараду”, бо не були впевнені, що Харків не буде протистояти загарбникам. Про це розповів керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов для проєкту Дмитра Комарова у суботу, 30 вересня.

За словами очільника розвідки, росіяни вірили, що Харків чекає на “визволителів”, тому не буде опиратися. Окупанти планували швидко захопити місто без спротиву, але за два тижні до вторгнення серед військово-політичних керівників РФ виникли сумніви.

“За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій вчергове почали дискусію, чи все готове (до повномасштабного вторгнення). І почалась певна невпевненість, що там всі так вже сильно чекають російських вояків”, – сказав Буданов.

За його словами, на цій нараді також порушували питання, куди поділися гроші, які були виділені на війну проти України. Величезні кошти просто розграбували.

“Було підняте питання – а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готове, треба заходити”, – позповів керівник ГУР.

Нагадаємо, восени 2022 року ЗСУ провели успішний контрнаступ у Харківській області. Тоді наші війська звільненили Балаклію, Куп’янськ, Вовчанськ та майже всі населені пункти на кордоні з Росією.



Теги за темою
Росія Харків
Джерело матеріала
loader
loader