На Одещині поліцейський може сісти за ґрати на 10 років: копа піймали "на гарячому"
На Одещині поліцейський може сісти за ґрати на 10 років: копа піймали "на гарячому"

На Одещині поліцейський може сісти за ґрати на 10 років: копа піймали "на гарячому"

Співробітники ДБР, спільно з Національною поліцією Одеської області, заарештували правоохоронця, який організовував незаконну діяльність щодо переправлення військовозобов'язаних осіб за кордон, використовуючи підроблені медичні висновки щодо непридатності до військової служби. Подробиці було повідомлено в прес-службі ДБР.

Розслідування показало, що в обмін на суму у 10 тисяч доларів США, цей правоохоронець обіцяв надати клієнтам фальшиві медичні довідки з "правильними" висновками військово-лікарської комісії та видаленням їх із військового обліку за медичними показаннями.

Після цього він пропонував допомогти цим особам безперешкодно перетнути кордон України, використовуючи підроблені документи. В даний час розслідується, як саме цей правоохоронець планував створювати фальшиві документи і чи були в цьому задіяні інші посадові особи.

Під час затримання правоохоронця "на гарячому" було вилучено грошову винагороду за надання такої послуги.

Цій особі було пред'явлено обвинувачення у хабарництві (ч. 3 ст. 368 КК України), за якою передбачена покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Розслідування щодо встановлення інших правопорушень продовжується. Процесуальне керівництво проводиться Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону.

Останні новини України:

Як писала Politeka, в Одеському ТЦК новий скандал, звинувачення висунуто воєнкому.

Також Politeka повідомляла, одесит завдав збитків навколишньому середовищу на 79 мільйонів.

Теги за темою
Одеса Корупція ДБР Одеська область хабар
Джерело матеріала
loader
loader