Україна може сказати "дякую": у рф влада злила адреси військових частин та інших режимних об’єктів
Україна може сказати "дякую": у рф влада злила адреси військових частин та інших режимних об’єктів

Україна може сказати "дякую": у рф влада злила адреси військових частин та інших режимних об’єктів

У списку є всі військові частини міноборони росії у москві

Поки українські військові продовжують завдавати ударів по території росії, влада низки російських міст, включаючи москву і санкт-петербург, розмістила у відкритому доступі адреси режимних об’єктів. У переліку йдеться про будинки, які не можна відключати від електропостачання.

Про це йдеться у розслідуванні центру "Досьє". У документі згадуються об’єкти, які використовують служба зовнішньої розвідки та головне управління генштабу (гру, військова розвідка) рф.

"Достатньо знайти на сайті адміністрації будь-якого регіону росії документ з незручною назвою "Перелік споживачів електричної енергії (потужності), обмеження режиму споживання електричної енергії яких може призвести до економічних, екологічних, соціальних наслідків". Саме у списку цих особливих споживачів електроенергії відкритим текстом перераховані адреси режимних об’єктів", — пише автор розслідування Денис Коротков.

На сайті мерії москви такі адреси було знайдено у 434-сторінковому документі, який зараз недоступний. Документ затвердив мер москви Сергій Собянін.

Список режимних об’єктів

Як зазначається, публікація у відкритому доступі адрес таких об’єктів, згідно з буквою закону, має каратися як розголошення державної таємниці.

При цьому, за даними авторів розслідування, більшість перелічених там об’єктів не мають відношення до міноборони росії або спецслужб, проте в ньому є і перелік всіх військових частин та установ міноборони рф, розташованих у москві.

Будівля фсори

Центр також склав карту "найнебезпечніших місць", на якій нанесені об’єкти, знайдені у списках. При цьому дослідники впевнені, що всі ці відкриті дані давно відомі українським військовим, а мирним жителям в росії вони допоможуть краще оцінювати ризики.

Карта "небезпечних місць"

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що Курську область росії атакували невідомі дрони. Удар був завданий по місцевій електропідстанції.

Теги за темою
Росія Москва
Джерело матеріала
loader
loader