Клименко прокоментував вплив Татарова на роботу МВС
Клименко прокоментував вплив Татарова на роботу МВС

Клименко прокоментував вплив Татарова на роботу МВС

Ігор Клименко відповів, чи впливає Олег Татаров на роботу Міністерства внутрішніх справ.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що заступник керівника Офісу президента Олег Татаров не втручається у роботу МВС.  

Про це він сказав у інтерв'ю УП, відповівши на запитання про вплив Татарова на правоохоронну систему в Україні.

"Впливу немає. Жодна посадова особа в МВС не призначена на прохання Татарова. Олег Юрійович навіть не звертався ніколи з цього питання", - зазначив міністр.

Ігор Клименко також сказав, що оцінює роботу першого заступника голови Нацполіції Максима Цуцкірідзе, якого називають кумом Олега Татарова, виключно по професійних якостях.

"Дивіться, з Максимом Сергійовичем ми працюємо тривалий час ще з Національної поліції. Ми з ним знайомі були, коли я ще не був навіть заступником голови Національної поліції, а Максим Сергійович працював в Академії внутрішніх справ. Тобто мало хто з ким може бути в яких відносинах. Але я оцінюю цю людину виключно по професійних якостях", - зазначив він.

Міністр внутрішніх справ також спростував, що заступник голови ОП має вплив на голову Нацполіції Івана Вигівського.

"Повна нісенітниця. Іван Вигівський перебував на посаді начальника слідчого управління в Миколаївській області. І це було одне з перших моїх призначень. Коли я став головою Національної поліції, Івана Михайловича призначили на посаду начальника ГУНП (Головне управління Національної поліції – ред) в Полтавській області. Після Полтавської області я призначав його, це вже при Денисі Монастирському, на посаду начальника ГУНП в Києві. І я його рекомендував призначити на посаду голови Національної поліції", - зазначив він.

Ігор Клименко також зауважив, що Олег Татаров по функціоналу координує роботу Міністерства внутрішніх справ.

"Наголошу: координує, а не дає накази. Він не вмішується в роботу органу. Наприклад, є спільне завдання по воєнкомам, керівникам ТЦК. І в даному випадку Служба безпеки, МВС, Державне бюро розслідувань мають розібратися та обмінюватися інформацією – в питанні комунікації і задіяний заступник голови ОПУ", - резюмував міністр внутрішніх справ.

Джерело матеріала
loader
loader