10 найкращих американських серіалів останніх років
10 найкращих американських серіалів останніх років

10 найкращих американських серіалів останніх років

Серед найкращих американських серіалів останніх років можна знайти і сімейні історії, і засновані на реальних подіях історії судових розглядів, і історичні картини, і розповіді про маленькі міста в яких трапляються таємничі та страшні злочини, і політичні сюжети, – кожна тема розкривається унікально.

Одного разу вночі (2016)

Хлопчик із пакистанської родини, Насір Хан, навчається в одному з коледжів Нью-Йорка, займається репетиторством, допомагаючи гравцеві студентської баскетбольної ліги не вилетіти з коледжу. Але часто оточуючі реагують на нього негативно через походження, тому коли його запросили на вечірку «круті» хлопці з коледжу, він не міг упустити свій шанс. Взявши батьківське таксі, Насір вирушає на вечірку, дорогою підвозить симпатичну дівчину на ім’я Андреа.

Він проводить ніч у квартирі Андреа, а прокинувшись вранці, виявляє дівчину мертвою. Шокований, він сумбурно залишає місце злочину, але поліції вдалося його зловити. Все навколо вказує на те, що саме Насір убив Андреа: усі докази вказують на хлопця, до того ж є свідки, що бачили, як він уранці втікав з дому дівчини. Сам Насір не може розповісти, що сталося тієї ночі. Адже був під впливом наркотиків і нічого не пам’ятає. За справу береться адвокан Джон Сноу.

Американська історія злочинів (2016)

У містечку Брентвуд відбувається жорстоке вбивство, жертвами якого стали Ніколь Браун-Сімпсон та Рональд Голдман. Детективи відразу починають йти слідами потенційного злочинця, їм вдається знайти кілька вагомих доказів проти О.Джея Сімпсона, знаменитого гравця американського футболу, колишнього чоловіка Ніколь.

Незважаючи на велику кількість доказів та численні свідчення, що О.Джей бив свою дружину та погрожував їй смертю, проникливі юристи, які захищають підсудного, знаходять необхідні важелі судової системи, дають шанс на порятунок.

Корона (2016)

Великобританія разом із союзниками у 1947 році здобула перемогу над фашизмом, країна поступово переходить на мирний темп життя, а у Букінгемському палаці готуються до весілля юної принцеси Єлизавети та принца Філіпа Маунтбеттена, що є нащадком королеви Вікторії. Народивши через рік старшого сина Чарльза, а через пару років – мала Анну, дівчина навіть уявити не могла, що вже через неповні два роки, після трагічної смерті її батька, короля Георга VI, помер через тривалу хворобу, їй належить зійти на престол та стати повноправною королевою Великобританії.

Політичні інтриги, у яких важливу роль відіграє прем’єр-міністр У. Черчілль, щільно обплутали резиденцію англійських королів. Нова королева має навчитися відстоювати свою думку, приймати рішення, від яких залежить майбутнє країни, і спритно оминати скандали. Проте важко гордо носити британську корону, коли ти не маєш підтримки рідних і коханих людей.

Нічний адміністратор (2016)

Каїр охоплених хаосом, у місті панують заворушення, а численні акції протесту проти влади призводять до громадянської війни. У такий неспокійний час нічний адміністратор готелю в центрі міста, Джонатан Пайн, змушений подбати не лише про власну безпеку, а й про безпеку мешканців готелю.

Джонатан раніше служив в елітному спецпідрозділі, що брав участь у жорстоких боях в Іраку. Керівництво англійської розвідки вирішує скористатися таким вдалим збігом – колишній боєць знаходиться в країні, де займається своєю справою один із найвпливовіших торговець зброєю. Перед Джонатаном стоїть непросте завдання – він має наблизитися до оточення Річерда Ропера та знешкодити його.

Кардинал (2017)

У занедбаній шахті виявляють мертвої тринадцятирічної дівчинки на ім’я Кейті Пайн. Усі докази свідчать, що вона загинула насильницькою смертю. Розслідуватимуть цю справу, яка сколихнула життя міста, детективи Джон Кардинал і Ліз Делорм.

Головний герой служить у поліції довгі роки, за цей час він розкривав складні та заплутані злочини. Під час розслідування Джон стикається з власними демонами та таємницями з минулого. Ситуація стає все більш заплутаною та лякає. До складнощів, що виникли під час розслідування вбивства підлітка, приєдналися проблеми з особистого життя інспектора Кардинала. А з кожним новим фактом слідчі розуміють, що за вбивство Кейті стоїть щось більше, ніж може здатися на перший погляд.

Велика маленька брехня (2017)

Джейн разом зі своїм маленьким сином переїхали до тихого містечка Монтерей. Тут дівчина знайомиться з Медлін та Селест, які привітно зустріли нову подругу. Так починається дружба трьох матерів, у кожній з яких – свої турботи, проблеми та радості. Вони живуть звичним для цього міста життям: займаються дітьми, домашніми справами, а також зустрічаються з подружками, щоб обговорити останні плітки.

Згодом Джейн починає розуміти, що життя в тихому, на перший погляд, місті виявляється не таким спокійним, як

здалося спочатку. Жителі Монтерея безжально змагаються між собою, намагаючись з’ясувати – хто багатший, кращий, красивіший. Така поведінка породжує масу брудних інтриг, таємних змов та підступних зрад. З кожним днем напруження пристрастей продовжує невблаганно зростати, а взаємна ворожість між жителями дедалі ближче наближається до критичної точки. І ось на благодійному балі у школі відбувається вбивство.

Бельв’ю (2017)

Енні Райдер – розумна та чарівна жінка працює поліцейським детективом у маленькому, тихому містечку Белв’ю. Це одне з тих місць, яке під гарним фасадом та затишною тишею приховує таємниці, живе подвійним життям. Якось розміреному перебігу життя тут приходить кінець – раптово зникає трансгендерний підліток. З кожним днем зникнення тінейджера здається все більш загадковим. У ході розвитку подій, Енні з жахом приходить до невтішного висновку: все набагато гірше, ніж просто зникнення. Підлітка вбили невідомі та старанно намагаються приховати цей факт. Однак на цьому жах тільки починається. Енні розуміє, що це не перше таке зникнення людини, і що вона розслідує цілу низку злочинів.

Справжній детектив (2014)

Два детективи, професіонала своєї справи Мартін Харт, хороша людина і люблячий батько і Раст Коул, повна протилежність – одинак, нездатний порозумітися зі своїми колегами. Вони познайомилися ще далекого 1995 року в Луїзіані, коли почали разом розслідувати справу про серійне вбивство.

Тоді їм вдалося зупинити вбивцю, ну принаймні вони так думали. Однак через сімнадцять років цю справу знову відкривають, бо відбувається схоже вбивство. Нові факти про цю справу змусили товаришів повернутись до подій минулого. Тепер детективи отримали унікальну нагоду проаналізувати всі помилки, допущені ними в минулому і, нарешті, покарати.

Події серіалу розгортаються одразу у двох тимчасових відрізках: у 1995 році, коли Харт і Коул тільки познайомилися, і почали розслідувати ту саму справу, а також у 2012 році, коли справу знову відкрили.

Мільярди (2016)

Нью-Йорк – світ безмежних можливостей, величезної влади та великих грошей, де зіткнулися інтереси двох впливових людей – безкомпромісного прокурора Чака Родса та генія мільярдера Боббі Аксельрода.

Боббі Аксельрод – фінансовий геній з Уолл-Стріт, що самостійно досяг неймовірного багатства, без зазріння совісті користується можливостями, які воно дає, нехай це і не завжди відбувається в рамках закону. Граючи в небезпечну гру, ставки в якій досягають десятизначних цифр, він досить розумний, щоб нікому не повністю відкривати наявні можливості.

Чак Родс – зухвалий і принциповий прокурор, який має зв’язки в уряді, який є найуспішнішим борцем із фінансовою корупцією в країні. Вигравши понад вісім десятків справ, Родс при цьому не програв жодного, що робить його репутацію бездоганною. Якось йому до уваги потрапляють підозрілі торгові операції трьох компаній, кожна з яких пов’язана з Аксельродом.

Картковий будинок (2013)

Френк Андервуд, амбітний конгресмен від Демократичної партії, надає значну підтримку на виборах майбутнього президента США Гарету Вокеру в обмін на посаду держсекретаря США. Вибори проходять успішно, але обіцяна посада дістається не Френку. Тепер сенс життя Френка – розквитатися з кожним і він здатний зламати життя багатьом високопоставленим політикам. Шантаж, насильство, кров, інтриги та маніпуляції – все, що відбувається у закритих кабінетах, і велика політика так старанно приховує від своїх виборців.

Джерело матеріала
loader
loader