На Тенеріфе виникла масштабна пожежа через спеку
На Тенеріфе виникла масштабна пожежа через спеку

На Тенеріфе виникла масштабна пожежа через спеку

Пожежники борються з вогнем за підтримки гелікоптерів. Евакуйовано близько трьох тисяч місцевих мешканців.

На іспанському острові Тенерифе знову вирує лісова пожежа через спеку, влада евакуювала три тисячі жителів. Про це 5 жовтня повідомила газета The Guardian з посиланням на місцевих чиновників.

Зазначається, що вогонь спалахнув вдень у середу, 4 жовтня, в районі крутих ущелин на північному сході острова, який постраждав від сильної лісової пожежі в серпні. Цьому передувало підвищення температури понад 30°C, яке нехарактерне для даного періоду.

Місцева влада інформувала, що пожежникам допомагають шість гелікоптерів. Близько 2400 людей були евакуйовані з міста Санта-Урсула та ще 600 з Ла-Оротави.

Популярні туристичні райони Тенерифе, частини Канарського архіпелагу в Атлантичному океані, наразі не постраждали, а два аеропорти працюють у звичайному режимі.

Зазначається, що осередок пожежі вдалося стабілізувати, тому за деякий час евакуйованим мешканцям можуть дозволити повернутися додому.

Around 3,000 people where forced to evacuated on Tenerife as wildfire rages amid unseasonably hot temperatures.

— The World Reviews (@tworldreviews)

En las labores de estabilización del fuego en actúan dos helicópteros del y dos del Gobierno de , además de otros medios.

También interviene la de que centran sus trabajos en la cabeza de la reproducción en la zona de…

— Televisión Canaria Noticias (@RTVCCanarias)

| Son las imágenes del helicóptero del GES grabadas hace una hora en la zona alta de Santa Úrsula durante los trabajos de extinción del incendio de Tenerife

➡️
???? GES

— RTVC (@RTVCes)

 

Нагадаємо, в середині серпня спалахнули пожежі в національному парку на Тенерифе. Місцева влада евакуювала низку сіл і перекрила доступ до лісу навколо вулкана Тейде. Пізніше стало відомо, що вогонь вийшов з-під контролю і його площа щодня зростає.

У підсумку пожежа спустошила 6,7% поверхні острова та знищила майже третину (27,6%) лісів.

Українців попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки





Теги за темою
Відео евакуація
Джерело матеріала
loader
loader