Вплив російської агентури у Словаччині шалений — Данілов
Вплив російської агентури у Словаччині шалений — Данілов

Вплив російської агентури у Словаччині шалений — Данілов

Вплив російської агентури у Словаччині шалений — Данілов

РФ таким чином намагається роздмухувати ситуацію у Європі. 

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що у Словаччині існує шалений вплив російської агентурної мережі, що підтверджують і результати дострокових парламентських виборів. Під час телемарафону він висловив думку, що таким чином РФ намагається роздмухати ситуацію у Європі. 

"І я можу сказати, що це право вибору народу Словаччини, який зробив такий вибір. Але майте на увазі - вплив російської агентури в Словаччині просто шалений, - наголосив Данілов. - Вони спочатку були в Празі, але за рахунок того, що їх там трохи "поганяли", вони перебралися в Братиславу. І те, що ми сьогодні бачимо - це вплив РФ, яка намагається роздмухувати ситуацію в Європі". 

Данілов наголосив, що зараз у світі існує поділ країн. Одна частина - це демократичні, які підтримують права людини, свободу слова, розуміють цінності. Саме ці держави підтримують і Україну. Інші - сім країн, які стали на бік агресора. 

"А є партнери, які починають потихеньку спостерігати чим все це буде закінчуватись. Чи багато таких країн? Ні, таких країн небагато", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, на дострокових парламентських виборах у Словаччині перемогла проросійська партія Smer. Її очільник Роберт Фіцо раніше попереджав, що скасує політичну та військову підтримку України й закликатиме Київ та Москву до початку мирних перемовин. На думку Фіцо, хід сьогоднішньої війни є прогнозованим - Росія нібито ніколи не залишить окуповані території. 

Невдовзі після виборів президентка Словаччини Зузана Чапутова заблокуваланадання Україні нового пакета військової допомоги. Аргументувала вона це тим, що він був визначений попередньою владою, а не обраною нещодавно.

Джерело матеріала
loader
loader