Трамп може балотуватися на пост спікера Палати представників
Трамп може балотуватися на пост спікера Палати представників

Трамп може балотуватися на пост спікера Палати представників

Колишній президент Дональд Трамп розглядає можливість візиту в Капітолій наступного тижня, де він готовий висунути себе в як кандидат у спікери.

Якщо це станеться, Трамп прийде поговорити з Республіканською партією Палати представників незадовго до виборів внутрішнього спікера законодавців, які повинні відбутися в середу, сказало джерело. Остаточне рішення ще не прийнято. Республіканська партія в повному складі збереться у вівторок на внутрішній "форум кандидатів", пише Politico.

Незрозуміло, чи справді Трамп - лідер на президентських праймеріз 2024 року - буде балотуватися на посаду спікера. Перемога вимагатиме майже одностайності Республіканської партії в Палаті представників, що є важкою перешкодою для суперечливого колишнього президента. Один з його найближчих союзників, голова Судової палати палати Джим Джордан, вже бере участь у перегонах.

Це залишається далеко не перспективною ідеєю: Палата ніколи не обирала спікера, який не був би членом Конгресу, хоча технічно це не є конституційною вимогою. Трамп також може зіткнутися з проблемами через правилами Республіканської партії, в яких говориться, що член керівництва Республіканської партії зобов'язаний піти у відставку, "якщо йому пред'явлено звинувачення в скоєнні кримінального злочину, за яке може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на два або більше років".

Тим не менш, колишній президент відкрито загравав з ідеєю стати спікером Республіканської партії після звільнення Кевіна Маккарті. І кілька членів, у тому числі представник Марджорі Тейлор Грін (республіканець штату Джорджія), підтримали цю ідею.

"Все, що я можу сказати, це те, що ми зробимо все, що буде краще для країни і Республіканської партії", - заявив Трамп журналістам.

Джерело: УНІАН

Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader