Мер Сум Лисенко вийшов під заставу
Мер Сум Лисенко вийшов під заставу

Мер Сум Лисенко вийшов під заставу

Мер Сум Лисенко вийшов під заставу

Сумського міського голову Олександра Лисенка випустили під заставу 3 мільйони гривень, повідомили в Вищому антикорупційному суді, пише «Суспільне».

Грошову заставу за мера Сум, якого підозрюють в отриманні хабаря, внесли напередодні, 5 жовтня. При цьому Спеціалізована антикорупційна прокуратура під час обрання запобіжного заходу 4 жовтня просила у суду заставу розміром 10 млн грн.

Національне антикорупційне бюро України 3 жовтня викрило на гарячому мера Сум Олександра Лисенка на вимаганні та одержанні хабаря в розмірі понад 2,1 мільйона гривень. Аналогічну підозру отримав його спільник – директор Департаменту інфраструктури Сумської області. Гроші вимагали  за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Зауважимо, що ZN.UA ще в 2020 році попередило про всі ризики щодо арештованого мера Сум у межах проєкту “Країна по поличках”, створеного з нагоди місцевих виборів. У розпал виборчої кампанії до Лисенка виникали запитання щодо міських ініціатив. Було виявлено його зв’язки з ексрегіоналами, криміналітетом і "Слугою народу".

Джерело матеріала
loader
loader