Кабмін на 15 років забороняє користування землею під Каховським сховищем
Кабмін на 15 років забороняє користування землею під Каховським сховищем

Кабмін на 15 років забороняє користування землею під Каховським сховищем

Уряд України запровадить заборону на передачу у власність, використання або зміну цільового призначення земель Каховського водосховища. Такі обмеження діятимуть упродовж 15 років. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

– Єдині винятки, які дозволені – це зміни з метою відновлення водосховища та здійснення заходів щодо охорони земель, – зазначив він. – За цей час землі під Каховським водосховищем не змінили цільового призначення. Тому встановлюємо такі заборони і цим готуємо фундамент для відновлення водосховища та ГЕС.

Крім того, уряд додатково виділить 335 мільйонів гривень для Херсонської області з метою подальших робіт із подолання наслідків підриву російськими окупантами греблі та затоплення регіону. Зокрема, 187 млн ​​грн буде направлено Херсонщині на першочергове відновлення об'єктів водо- та теплопостачання. Ще 148 млн грн – на інші завдання, зокрема, ремонт доріг у Херсоні, які необхідні для нормального функціонування міста.

У ніч із 5 на 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. В результаті Херсонська та Миколаївська області виявилися затопленими. У постраждалих регіонах влада оголосила евакуацію людей, незважаючи на обстріли, які ворог вів з лівого берега Дніпра. Вчені НАН констатували, що Каховського водосховища більше не існує, а Україна зазнала багатомільйонних збитків.

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader