Ізраїль ліквідував одного з лідерів ХАМАС: тіло виявили під завалами - ЗМІ
Ізраїль ліквідував одного з лідерів ХАМАС: тіло виявили під завалами - ЗМІ

Ізраїль ліквідував одного з лідерів ХАМАС: тіло виявили під завалами - ЗМІ

Тіло ватажка бойовиків було виявлено під уламками дому після атаки ЦАХАЛу.

Ізраїльська армія під час бомбардування у центрі Гази ліквідувала лідераХАМАС Аймана Юніса.

Про це повідомляють одразу багато місцевих джерел, таких як JFRA News, Ultra Palestine та інші. Однак офіційного підтвердження поки що не надходило.

Його будинок у Нусіраті було знищено. Тіло лідера бойовиків знайшли під завалами.

"Медичні бригади евакуювали тіло мученика, лідера ХАМАС Аймана Юніса, який загинув внаслідок ізраїльського бомбардування в центрі Сектора Гази», — йдеться у повідомленні палестинського ЗМІ.

Ймовірно, "прильот" по будинку Юніса стався у ніч проти 8 жовтня. ЦАХАЛ повідомив, що тоді він завдав авіаударів по польових штабах, оперативному командному центру ХАМАС та командному посту радикального угрупування Ісламський джихад. Під вогнем опинилися й будинки лідерів ХАМАС.

В Мережі публікують відеоролик, на якому, ймовірно, зафільмований той самий дім, де переховувався Юніс. Видно, що будівля повністю зруйнована. Вижити при таких пошкодженнях навряд чи можливо.

Нагадаємо:

У неділю, 8 жовтня, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала артилерійських ударів по території південного Лівану після того, як з ліванського боку було відкрито вогонь у бік Ізраїлю. Відповідальність за ракетний удар і мінометний обстріл по ізраїльській території взяла на себе організація "Хезболла". Про це повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльські військові заявили, що завдали удару у відповідь по району Лівану, звідки вівся артилерійський вогонь. Крім того, один із безпілотників ЦАХАЛ завдав удару по посту "Хезболли" в районі Хар-Дов, розташованому в Шебаа.

Зазначимо, що ферми Шебаа — це ділянка землі площею 39 кв. км, на яку претендують Ліван та Ізраїль, водночас Сирія та Ліван заявляють, що ферми Шебаа належать Лівану.

Після початку військової операції угруповання ХАМАС 7 жовтня під назвою "Повінь Аль-Акси" лідери організації "Хезболла", яка тісно пов'язана з Іраном, заявили про законність дій палестинців і привітали з їхньою "героїчною, широкомасштабною" і "переможною" операцією проти Ізраїлю.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав мирних жителів Сектора Гази негайно залишити анклав, оскільки ізраїльська армія готова перетворити на руїни об'єкти ХАМАС у Секторі Гази. З його слів, ізраїльтяни будуть до кінця мститися за напад палестинців 7 жовтня.

У МЗС України заявили про засудження нападу ісламських бойовиків ХАМАС на територію Ізраїлю. Українська сторона підтримала Ізраїль в його праві захищати себе та свій народ.

У Міністерстві закордонних справ Туреччини також заявили, що засуджують війну в Ізраїлі. З аналогічною заявою виступив і Китай.

Джерело матеріала
loader
loader