10 фільмів, в яких діалоги дорожчі за будь-які спецефекти
10 фільмів, в яких діалоги дорожчі за будь-які спецефекти

10 фільмів, в яких діалоги дорожчі за будь-які спецефекти

Мистецтво побудови діалогу – одне з найскладніших умінь, яким необхідно оволодіти сценаристу. Через нестачу інформації події фільму можуть залишитися незрозумілими, а надлишок інформації в діалозі позбавляє глядача будь-якого інтересу.

Цікаві, продумані діалоги укупі з блискучою акторською грою зроблять касу навіть не самої високобюджетної картині.

Фільми, в яких акцент зроблений на діалогах заворожують. Але не кривавими сценами або карколомними спецефектами. У цих атмосферних картинах немає активних дій і швидкої зміни обстановки. Увага глядачів утримують харизматичні персонажі, блискучі діалоги та непередбачувана кінцівка.

Ідеальні незнайомці (2016)

У центрі сюжету – три закохані пари і одинак. Вони збираються разом за вечерею. Щоб додати особливу гостроту цьому вечору, одна з подруг пропонує зіграти в гру. Правила гри полягають в тому, що кожен, у кого задзвонить телефон, повинен буде відповідати на дзвінок по гучному зв’язку. А текст вхідного повідомлення читати вголос.

Вечеря триває, поки не починають дзвонити телефони і приходити повідомлення, з яких стає відомо, що кожен з учасників щось приховує від своїх друзів.

Кава і сигарети (1986)

Короткометражний чорно-білий фільм містить 11 чудових комедійних новел за участю геніальних акторів, шоуменів і музикантів.

Попиваючи каву і покурюючи сигарети, герої історій говорять про все і ні про що, сперечаються до божевілля, жартують один над одним, роблять глибокодумні висновки й травлять найнесусвітніші байки, підкреслюючи унікальну здатність режисера Джима Джармуша — дивитися на повсякденний світ із незвичайної точки зору.

Мирний воїн (2006)

Ден Мілман — талановитий, але зарозумілий гімнаст, який мріє про виступ на Олімпійських іграх. У нього все є: нагороди, друзі по команді, швидкі мотоцикли, дівчата і відчайдушні вечірки. Але його звична картина руйнується, коли Ден отримує серйозну травму. Це може перекреслити усі його перспективи та життєві плани.

Тепер Ден за допомогою друга Сократа і молодої дівчини Джой, усвідомлює, що йому багато чому потрібно навчитися, аби почати жити повноцінним життям.

Ця історія-притча з відмінними діалогами і яскравими сценами вчить однієї приголомшливо важливої істини: цінувати кожен день, кожну мить життя.

Телефонна будка (2002)

Герой фільму Стью Шеферд стає полоненим телефонної будки. Незнайомий голос повідомляє йому, що якщо Стью покине будку, то буде убитий зі снайперської гвинтівки. Стю в пастці і не знає, як з неї вибратися. «Тільки поклади трубку, і ти — труп», — говорить йому невидимий співрозмовник.

Незадоволений сутенер, який чекає, коли ж телефон звільниться, психує і нападає на Стью. Але раптом падає замертво, уражений кулею. На вулиці збирається натовп людей, приїжджає поліція. Всі звинувачують у смерті чоловіка Стью, однак він не може навіть вийти з будки.

Від заходу до світанку (1996)

Брати Гекко пограбувавши банк, беруть у заручники родину пастора і сховавшись в їх фургоні перетинають американо-мексиканський кордон. Далі чоловіки зупиняються в заздалегідь обумовленому місці – стрип-барі, що працює від заходу до світанку. Тут-то і починається все найцікавіше.

Цей культовий фільм з геніальними діалогами і крутим сюжетом Роберт Родрігез зняв за сценарієм Квентіна Тарантіно. А у Тарантіно кожен фільм сповнений шикарними діалогами.

Чотири кімнати (1995)

Фільм-антологія складається з чотирьох епізодів, відзнятих різними режисерами і пов’язані одним персонажем — коридорним Тедом, якого зіграв Тім Рот. Впродовж фільму Тед встигне побувати на шабаші відьом. Ледь не загине від рук ревнивого чоловіка. Врятується від дітей бандита та візьме участь в ексцентричному парі.

Завдяки жартам, змістовним діалогам і нетривіальним поворотам сюжету, фільм не залишає байдужим. Особливо він сподобається поціновувачам чорного гумору.

Вам лист (1998)

Джо Фокс і Кетлін Келлі листуються в мережі. У Джо є дівчина, у Кетлін — хлопець. Але бути справді відвертими вони можуть лише одне з одним.  Незабаром вони знайомляться в реальному житті. Навіть не підозрюючи, що давно знайомі, вони не можуть знайти спільної мови. Але в інтернеті їхній роман продовжується

Цеглина (2006)

Брендан Фрай учень звичайної каліфорнійської школи, отримує записку від своєї колишньої дівчини Емілі із проханням зустрітись. Але після неочікуваної появи в його житті, дівчина раптово зникає. Брендан розуміє, що Емілі потрапила у біду, тому вирішує за допомогою кількох зачіпок знайти її та з’ясувати, що сталося.

Разом зі своїм другом хлопець занурюється в непросте розслідування. Тут є все: інтригуюча зав’язка, хороший детективний сюжет, який тримає в напрузі до самого кінця, продумані діалоги.

Зодіак (2007)

Детектив розповідає реальну історію серійного вбивці зі Сан-Франциско, що орудував у місті у 1960-1970-их роках. Він назвав себе Зодіаком, і спілкується з поліцією через репортерів місцевої газети «San Francisco Chronicle». Зодіак посилає їм зашифровані листи, репортери і поліцейські намагаються його зловити.

Дія стрічки розгортається неспішно, в ній є безліч деталей, але поступово сюжет стає все більш захоплюючим та інтригуючим.

Краще не буває (1997)

Мелвін – успішний літній письменник, що страждає агресивною мізантропією. Він ненавидить буквально всіх навколо. А навколишні не в силах виносити його поведінку, відповідають йому взаємністю.

Єдиною людиною, здатною терпіти витівки романіста, виявляється офіціантка з ресторану, до якої і сам Мелвін проявляє інтерес. Одного разу Мелвіну доводиться відкинути свою ненависть і поступитися проханню сусіда подбати про його собаку.

Джерело матеріала
loader
loader