10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA
10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA

10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA триватиме з жовтня по грудень. Він розпочнеться у Полтаві й побуває у 22 областях України. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном для українських спільнот.

Як повідомили оргаізатори події, 10 жовтня об 11:00 в онлайн-форматі про фестиваль розкажуть:

  • Світлана Смаль, виконавча директорка ГО «Докудейз»;
  • Катерина Сінгурова, гостьова координаторка Мандрівного Docudays UA;
  • Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту ГО «Докудейз»;
  • Ілона Коротіцина, директорка медіаплатформи «Вгору» (розкаже про спецпокази фільму «Нескорений Херсон»);
  • Дмитро Грешко, режисер фільму-відкриття «Король Лір: як ми шукали любов під час війни».

Центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього».

«Це розмова про справедливість — невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. Про те, як по-справжньому модернізувати наші міста та селища, зробити їх красивими й зручними, сучасними, доступними, орієнтованими на пішоходів — старих і малих, і покалічених війною. Це розмова про те, як очистити наші води й землі від забруднень і мін, які нам у великій кількості залишають окупанти. Ми будемо говорити про все це під час фестивалю і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — анонсувала команда організаторів фестивалю.

Із запитаннями звертатися до Ксенії Опрі (Бойко), комунікаційної менеджерки Мандрівного Docudays UA, kseniia.boiko.v@gmail.com.

Організатори фестивалю — громадська організація «Докудейз», Українська Гельсінська спілка з прав людини, благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

20 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні.

Читайте також
Режисерка Анастасія Тиха: «Ми виринаємо з війни в роботу. І назад»
Формат Civil Pitch, Docudays UA: Правозахисники мають дахозривні історії, а документалісти знають, як зробити з них потужні фільми
Відбулася прем'єра документального кінопроєкту «Міста та їхні герої»
Вийшов тизер документальних відео про українських науковиць під час війни
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Теги за темою
Кіно
Джерело матеріала
loader
loader