«Cкоро будуть європейські вибори»: експертка розповіла, чому Україні важливий саміт у Ґранаді
«Cкоро будуть європейські вибори»: експертка розповіла, чому Україні важливий саміт у Ґранаді

«Cкоро будуть європейські вибори»: експертка розповіла, чому Україні важливий саміт у Ґранаді

Про це вона розповіла у програмі «Пульс тижня» з Олексією Буряченком.

«Ніхто майже про це не говорить, але, як на мене, чому важлива Ґранада, важлива Іспанія і чому туди поїхав президент? Я думаю, що точно не за системами ПВО, це могли вирішити і без нього. Добре, що це сталося, але, як на мене, Іспанія набагато важливіша. Вона буде головувати в ЄС наступного року, і це рівно збігається із нашим шляхом до ЄС, оскільки ще до кінця року ми отримаємо відповідне запрошення», - міркує Олексій Буряченко.

Як зазначає гостя програми, у цьому контексті варто згадати і нещодавній візит Жозепа Борреля, і безпрецедентний формат зустрічі міністрів ЄС за межами ЄС. До того ж, додає вона, була дуже гарна цитата Борреля, що міністри вперше зустрічаються на території поза ЄС, але бачать цю територію в подальшому саме частиною ЄС, від нього звучали дуже прямі натяки.

До того ж, констатує експертка, Україна постійно звітується не лише перед американцями, але і перед європейцями. Принагідно вона згадує і заяву Арахамії про те, що ми виконали 99% всього, що вимагав ЄС. Так, зазначає гостя програми, різні депутати по-різному інтерпретують, все чи зробили чи ні, але фактично це фінішна пряма, питання тільки політичної волі.

«І ось тому дуже важливо закріпити перемовини з Іспанією на найвищому рівні, саме тому треба мати підтримку. Куй залізо, поки воно гаряче, і отримуй домовленості з європейцями зараз, тому що буквально скоро будуть європейські вибори, особливо у сусідніх нам країнам, де підтримка України за різними прогнозами може зменшуватися. Я нагадую, що це і Польща, і Словаччина, і Молдова. Можуть бути не надто райдужні результати для нас, а отже, треба вже мати підтримку, щоб наступні політичні конфігурації просто виконували домовленості, які уклали раніше», - пояснює Олександра Решмеділова.

Також Politeka писала про те, що Зеленько розповів, коли Україна зможе виробляти зброю разом із США.

Теги за темою
Україна Євросоюз
Джерело матеріала
loader