Кращі фільми про Рим
Кращі фільми про Рим

Кращі фільми про Рим

Вічне місто часто ставало героєм фільмів. Кінематографісти з усього світу не перестають милуватися красою його давньої архітектури, а також тим, як затишна старовина на його вулицях поєднується з сучасними будівлями. Ще більшу увагу в кіно відводять строкатому колориту жителів цього міста. Відібрати всього лише десятку для списку «Кращі фільми про Рим» – завдання не з простих, адже шедеврів, знятих у цьому місті, набереться на кілька подібних збірок.

Велика краса (2013)

Стрічка розповідає про успішного письменника Джепа Гамбарделло, який веде дозвільне життя в італійській столиці. Він безперервно веселиться з друзями, засиджується на вечірках, прогулюється по місту і ходить на звані вечері. Головний герой намагається відшукати в світі справжню красу. Однак постійно натикається на розкладання і занепад буржуазії, в колах якої сам безнадійно застряг. У цій картині режисер ліпить щось на кшталт фрески, розбитої на безліч картин і персонажів, що уособлюють прогнилий декаданс сучасного Риму.

Картина завоювала «Оскар», «Золотий глобус», чотири призи європейської кіноакадемії, а також низку інших престижних нагород. Багато критиків відзначили, що ця стрічка є вільним римейком «Солодкого життя» Федеріко Фелліні.

Талановитий Містер Ріплі (1999)

У центрі сюжету знаходиться хлопець на ім’я Том. Він прагне жити красиво. Одного разу він зустрічає дуже багатого чоловіка, який доручає Тому непросте завдання. Головний герой повинен поїхати в Італію, знайти його сина і повернути того до Америки. Причиною цього плану є те, що Діккі витрачає там багато грошей. Коли Том приїжджає в Італію, то знайомиться там із Діккі і його привабливою дівчиною. Незабаром вони стають друзями. Ці стосунки він використовує для особистої наживи.

Цю картину номінували на «Оскар» і «Золотий глобус», а також вона зібрала в прокаті в кілька разів більше свого бюджету.

Ангели і Демони (2009)

Картина знята за однойменним романом письменника Дена Брауна. Фільм продовжує пригоди професора Роберта Ленгдона, який до цього розслідував таємниці Лувру. У «Ангелах і демонах» професора заносить до Італії, де він береться за історію негласного сина папи Римського, ірландця на ім’я Патрік. Одного разу він надумав відродити велич католицької церкви. Для цього Патріку довелося вдатися до крайніх заходів. Він інсценував змову освічених і від їх імені скоїв вбивство свого батька. Після цього він викрав чотирьох кардиналів, які так само могли прийти до влади. Окрім усього цього Патрік викрав антиречовину з Європейського центру ядерних досліджень, якою можна підірвати могилу святого Петра.

Молодий Папа (2016 – …)

Десятисерійний фільм розповідає про вигаданого Папу Римському на ім’я Ленні Белардо. Він дуже молодий, як для займаної посади. Крім того, він є першим американцем, який очолив католицьку церкву. Він володіє досить суперечливим характером. Це виражається в консервативних поглядах, що межують із мракобіссям. Для нього не є близьким співчуття до слабких і бідних світу цього. Крім того він дає зрозуміти оточуючим, що не збирається рахуватися з думкою оточуючих його впливових придворних і представників уряду. Всі важливі рішення він приймає, орієнтуючись виключно на власну думку. У підсумку він вирішує кинути виклик правилам церкви, за якими вона жила століттями. Стрічка показує вишукані інтриги Ватикану.

Люди Риму (2003)

Ця картина представляє з себе низку сцен, героями яких є багатії і безробітні, молоді та старі, представники різних національностей і професій. Столиця Італії показується тут із гумором і азартом. Її вулиці наповнені яскравими персонажами, а з вікон долинають пряні аромати. Тут люди закохуються і розлучаються, багато говорять, сперечаючись самі з собою, поспішають і метушаться, бурчать і борються за свої права, а хтось захоплений читанням еротичних віршів і носить їх з собою.

Агенти А.Н.К.Л. (2015)

Один із кращих агентів ЦРУ Наполеон Соло береться за нову справу. Про його спецоперації ходять легенди і єдиний, хто може зрівнятися з ним по своїй винахідливості – молодий і перспективний агент КДБ Ілля Курякін. Вони ревно протистоять один одному. Поступово суперництво спецагентів переростає в справжню війну. Однак у своїй новій справі Наполеон Соло змушений об’єднатися зі своїм противником. Разом їм доведеться протистояти терористичній організації, яка створила ядерну бомбу.

Римські пригоди (2012)

У цьому фільмі між собою переплітається кілька життєвих історій за участю як самих римлян, так і іноземців. Наприклад, молодий юрист і дівчина-турист заблукали і в результаті знайомляться, а згодом уже ведуть на зустрічі своїх батьків. Молода подружня пара проводить в італійській столиці свою весільну подорож і будує плани на майбутнє, знайомлячись з дуже цікавими людьми. Успішний архітектор зустрічає студенту та віддається ностальгії. Звичайний офісний співробітник несподівано для всіх стає відомим на всю країну.

Любов у вічному місті (2018)

Альманах романтичних короткометражок, які розповідають історії з життя в італійській столиці. Сім коротких історій зняли відомі режисери, які раніше отримали престижні призи кінофестивалів. Сюжети цього альманаху присвячені першій, пізній і вічній любові. Одна з короткометражок розповідає про школяра, який за допомогою свого уявного друга намагається завоювати увагу дівчини, яка йому дуже подобається. А інша стрічка присвячена старим знайомим, які знаходять спільну мову, незважаючи на всі суперечності.

Солодке життя (1960)

Шедевр режисера Федеріко Фелліні, який завоював «Золоту пальмову гілку» Канського кінофестивалю. Сюжет картини розгортається в 1950-ті. Головний герой картини – журналіст Марчелло, який активно обертається в колах еліти. Він користується авторитетом у колег і увагою у жінок. Одного разу його хороший друг вчиняє страшне самогубство. І ця подія докорінно змінює життя головного героя. Без цього фільму не обходиться жодна добірка «Кращі фільми про Рим».

Римські канікули (1953)

Класична стрічка з Одрі Хепберн у головній ролі. Відома актриса зіграла у фільмі принцесу Анну, яка прибула з офіційним візитом до Риму. Її графік строго розписаний і буквально за кілька днів вона повинна відвідати фабрики, зустрітися з журналістами для інтерв’ю і завести знайомства з міською елітою на званих вечорах. Однак юна леді вирішує самостійно прогулятися по місту, в результаті чого втрачає дорогу додому. Завдяки цьому вона знайомиться з милим хлопцем на ім’я Джо, який мріє зустрітися з цією принцесою. Однак він не має жодного уявлення про те, як вона виглядає і не впізнає Анну.

Читайте також добірки найкращих фільмів про Париж, Берлін, Венецію і Київ.

 

Джерело матеріала
loader
loader