Напад ХАМАС на Ізраїль змінив ціну на нафту, - Bloomberg
Напад ХАМАС на Ізраїль змінив ціну на нафту, - Bloomberg

Напад ХАМАС на Ізраїль змінив ціну на нафту, - Bloomberg

Напад ХАМАС на Ізраїль посилив волатильність ціни на нафту. Нафта марки Brent з розрахунками в грудні впала на 0,5% до – 87,68 доларів за барель.

Як повідомляє Bloomberg, котирування нафти West Texas Intermediate впали нижче $86 за барель після зростання на 4,3% в перший день торгів після нападу. Конфлікт відвернув увагу від основних показників попиту і пропозиції, і ОПЕК напередодні підвищила свої прогнози глобального попиту на нафту.

Хоча Ізраїль та Палестина відіграють незначну роль у світі нафти, на Близький Схід припадає близько третини світових поставок, і ринок залишається стурбованим потенційними загрозами. Більш суворе дотримання санкцій США щодо експорту іранської нафти, а також будь-які блокади або напади на судна на ключових морських шляхах є основними ризиками.

За матеріалами Investing, ціна на нафту еталонної марки Brent станом на 10:48 за Києвом становила 87,89 долара за барель. Ціна нафти марки WTI 10 жовтня станом на 10:50 за Києвом становила $86,16 за барель.

Напад на Ізриль та ціни на нафту

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС завдали з Сектора Гази масованого ракетного удару по Ізраїлю. 8 жовтня 2023 року Ізраїль офіційно перейшов у стан війни. 

Станом на 9 жовтня 2023 року ціни на нафту стрибнули вгору після атаки ХАМАС на Ізраїль. Військовий ризик знову почав "тиснути" на світові нафтові котирування.

Теги за темою
війна Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader