10 кращих детективів з несподіваним фіналом
10 кращих детективів з несподіваним фіналом

10 кращих детективів з несподіваним фіналом

Серед сотень тисяч фільмів іноді трапляються такі, що після їх закінчення необхідно деякий час, щоб приходити в себе. Адже ніхто не очікував такої розв’язки. Кращі з них – в цій підбірці.

Життя Девіда Гейла (2003)

Сюжет детективу розгортається навколо засудженого до смертної кари професора Девіда Гейла. Вся його життя в один момент пішла під укіс. Спочатку він втрачає роботу, через однієї зі студенток, яку відрахували за неуспішність. Дівчина вирішила помститися професорові Гейл, і звинуватила його в згвалтуванні.

Впавши у відчай, він починає багато пити, поки знову не починає спілкуватися з колегою з університету Констанс. Ставши активістами, вони виступають проти смертної кари. Але трапляється жахливе, Констанс вбивають, і в цьому звинувачують Девіда, за що він отримує вищу міру покарання.

Дівчина в потязі (2017)

Стрічка розповідає про самотню Рейчел, що кожного дня добирається на роботу з передмістя на електричці. Вона проїжджає перед красивим котеджем, у якому, як їй здається, живе ідеальна пара.

Одного разу головна героїня стає єдиним свідком злочину, в результаті якого зникає дівчина з котеджу. Однак поліція відмовляється вірити Рейчел, адже вона любить прикластися до пляшки.

Полонянки (2013)

У цьому тихому провінційному містечку насправді все не так просто і райдужно. Сусіди Довері та Бірчі святкують разом День Подяки. Під кінець святкування, вони виявляють, що обидві їхні маленькі доньки зникли. Ця подія спричиняє справжній переполох у місті.

І зовсім незабаром, втомившись від невідомості, паралельно поліцейському розслідуванню, знавіснілий від горя батько починає своє власне, нехай і непросте, розслідування. І саме його вчинки розкриють все те, про що в маленькому містечку раніше воліли мовчати.

Таємнича ріка (2003)

Дія фільму починається в 75-му році минулого століття. Тоді троє одинадцятилітніх хлопчаків Шон, Джиммі і Дейв потрапили в поле зору педофіла. Жертвою в результаті став лише Дейв.

Через тридцять років дочка Джиммі була убита, а Шон, який став поліцейським, був призначений вести це розслідування. Докази і психологічний портрет вказували на Дейва: він піддавався насильству в дитинстві, а кров дівчини була знайдена в його машині.

Ілюзія польоту (2005)

Кайлі Претт і її маленька дочка Джулія сідають в Берліні на літак, що здійснює тривалий переліт до Нью-Йорка. Три години потому, прокинувшись у своєму кріслі, Кайлі розуміє, що доньки немає, і починає шукати її. Пошуки виявляються безрезультатними.

Пасажири починають твердити, що взагалі не бачили на борту дівчинку. З кожною хвилиною Кайлі занурюється все глибше в кошмар. Всі навколо приймають її не за ту, ким вона є. Але це ніяк не впливає на її впевненість у власній правоті.

Безсоння (2002)

Два детектива з Лос-Анджелеса прилітають на Аляску, щоб розслідувати обставини вбивства молодої дівчини. Її побили до смерті. Все поліцейське управління Аляски схиляється до того, що дівчину вбив однокласник, якого вона відкинула. Однак досвідчений детектив Дормер відразу розуміє, що потрібно шукати більш «велику рибу».

Він влаштовує пастку для вбивці, але під час погоні за ним в тумані помилково вбиває свого напарника Екхарта. Дормер вирішує не зізнаватися в цьому злочині.

Одержимість (2004)

Метью та Ліза – щаслива закохана пара, що разом вже 3 місяці. Але на перешкоді цього кохання стає відстань. Метью пропонують роботу в Нью-Йорку, він оголошує Лізі, що хоче, щоб вона поїхала з ним. Вона обіцяє подумати час і зникає.

Через декілька років, він разом зі своєю новою нареченою, приїжджає в Нью-Йорк. В одному з незліченних ресторанчиків він зустрічає дівчину, шалено схожу на Лізу. Старі почуття спалахують з новою силою, і Метью втрачає голову – тепер він повинен вистежити свою колишню кохану і дізнатися правду її таємничого зникнення.

Дівчина з татуюванням дракона (2011)

Психологічний трилер розповідає про журналіста, який зі своєю помічницею намагається розкрити справу, з якою ніхто до нього не міг справитись. Популярний журналіст-розслідувач Мікаель Блумквіст та Лісбе Саландер повинні розібратися в одній заплутаній справі, яка відбулося 40 років тому на острові, що належить замовнику розслідування.

Пропала його племінниця, і олігарх вважає, що її вбив хтось близького оточення. Журналіст і хакерша з татуюваннями швидко виходять на слід злочинців, але вони навіть не могли подумати, який несподіваний поворот чекає на цю справу.

Найкраща пропозиція (2012)

Вірглій Олдман управляє аукціонним будинком і є одним з кращих мистецтвознавців світу. Він отримав загальне визнання, як кращий експерт по живопису. Завдяки цьому Вірглій разом зі своїм партнером Біллі Уістлер провертають махінації. Вони купують оригінали картин, видаючи їх за копії. Всі ці шедеври мистецтва Олдман зберігає в таємній кімнаті свого будинку.

Одного разу Вірглія просить оцінити антикваріат таємнича дівчина на ім’я Клер. Вона страждає незвичайною хворобою, і тому приховує свою зовнішність, спілкуючись тільки через двері. Під час оцінки спадщини дівчата Олдман знаходить частини старовинного механізму. Заручившись підтримкою інженера Роберта, він намагається відновити його, щоб розгадати давню таємницю.

Загублена (2014)

Відносини Емі і Ніка здавалися оточуючим ідеальними. Але коли Емі раптово зникла, то почалося розслідування і відкрилося безліч доказів підтверджують, що вона боялася Ніка. Люди з усього округу готові допомагати в пошуках зниклої. Паралельно розкривається підступний план самої Емі.

Головним орієнтиром в розслідуванні стає особистий щоденник Емі, що розкриває все її підозри і побоювання. Крім того, докази, залишені по всьому будинку, свідчать не на користь її чоловіка. Поліція бачить його головним підозрюваним. Пресі щодня вдається створювати лякаючий образ Ніка. І у громадськості вже немає сумнівів, що тільки він міг стати причиною зникнення своєї дружини.

Джерело матеріала
loader
loader