Канада надасть Україні допомогу на $25 млн
Канада надасть Україні допомогу на $25 млн

Канада надасть Україні допомогу на $25 млн

До пакета входять черевики, термобілизна та зимові спальні мішки, а також піксельна військова форма для 2000 жінок-військовослужбовців ЗСУ, що вироблятиметься в Канаді.

Канада надасть Україні допомогу на суму $25 млн, заявив міністр міністр національної оборони Канади Білл Блер заявив під час 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (UDCG) у Брюсселі. Про це йдеться в на сайті уряду Канади.

“На зустрічі міністр Блер оголосив, що Канада пожертвує Україні зимовий одяг та обладнання на суму $25 млн. До пакета входять черевики, термобілизна та зимові спальні мішки, а також піксельна військова форма для 2000 жінок-військовослужбовців ЗСУ, що вироблятиметься в Канаді. Ця пожертва фінансується за рахунок траншу розміром $500 млн на фінансування військової допомоги Україні, оголошеного прем’єр-міністром Трюдо в червні 2023 року”, – пише пресслужба уряду Канади.

Блер також оголосив, що Канада надасть наступний новий пакет пожертв із запасів Канадських збройних сил (CAF): 2 тис. додаткових снарядів калібру 155 мм; димові боєприпаси, зокрема 955 снарядів 155-мм і понад 2000 снарядів 81-мм мінометів; 2260 протигазів; 277 авіаційних бомб масою 1000 фунтів і детонаторів; ірізні типи 76-мм морських боєприпасів.

Міністр також зазначив, що минулого тижня було доставлено в Україну раніше оголошену військову допомогу: майже 8 тис. снарядів 155-мм, 10 тис. снарядів 105-мм і близько 2 млн патронів для стрілецької зброї калібру 7,62 мм.

Раніше повідомлялося, що скандинавські країни об’єдналися для закупівлі снарядів для України.

Нагадаємо, данський міністр анонсував пакет допомоги Україні від міжнародного фонду.



Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
loader
loader