Кращі ЛГБТ-фільми в історії
Кращі ЛГБТ-фільми в історії

Кращі ЛГБТ-фільми в історії

Останнім часом фільми з ЛГБТК-тематикою вважаються мейнстрімними: вони впевнено беруть нагороди на відомих кінофестивалях і досягають комерційного успіху. Але так було не завжди. Інтерес до квір-культури почав рости тільки в 90-х роках минулого століття завдяки напрямку New Queer Cinema. Подібний бум, швидше за все, ніколи не повториться, тому нам залишається тільки спостерігати за тим, як з року в рік на екрани виходять складні і чуттєві квір-фільми.

Керол (2015)

Дія відбувається в Нью-Йорку в 50-і роки XX століття. Молода героїня Тереза працює продавчинею в одному з великих магазинів Мангеттена. Там вона знайомиться з Керол, вишуканою і спокусливою жінкою-покупницею. За першою іскрою, яка пробігла між жінками, йтиме слідом більш глибоке почуття. Між ними скоро постане вибір між соціальними умовностями і взаємним тяжінням.

Все про мою матір (1999)

Головна героїня Мануела – медсестра, яка живе в Мадриді разом зі своїм сином Естебаном. Вона класична мати-одиначка, і хлопчик ніколи не знав свого батька. Одного разу трапилося нещастя – Естебан загинув в автокатастрофі. Мануела прочитала щоденник свого сина, звідки дізналася, що хлопчик дуже сильно хотів побачити свого тата.

Мати розуміє, що вона повинна відправитися в Барселону – саме там живе Лола, трансвестит, який колись був бойфрендом Мануели, і саме від нього вона народила Естебана.

Дітки в порядку (2010)

Нік і Джулс давно живуть разом. Щаслива лесбійська пара виховує двох дітей: п’ятнадцятирічного Лазаря і вісімнадцятилітню Джоні. Обидвоє дітей були зачаті від одного анонімного донора.

Єдиному хлопцеві в сім’ї не вистачає чоловічого спілкування.І він просить сестру знайти біологічного батька. Діти радіють знайомству з батьком. Але незабаром світлі почуття змінює розчарування, адже знайдений батько закохується в одну з мам.

Самотній чоловік (2009)

Дії відбуваються в Лос-Анджелесі 1962 року. Джоржу Фальконер, викладачеві англійської в коледжі, все важче справлятися з життям. Його коханець Джим загинув в автокатастрофі. Чоловік вирішує привести всі свої справи в порядок, перш ніж зведе рахунки з життям сьогодні ввечері. У процесі підготовки професор згадує про час з Джимом.

Свій останній день чоловік проводить з різними людьми. Іспанська іммігрант Карлос, Чарлі, його найкраща подруга з Англії. А також Кенні Поттер, який, здається, цікавиться своїм професором не тільки в межах уроків англійської.

Служниця (2016)

Фільм про події 1930-х років, які відбувалися в Кореї в період окупації. До багатої японки, яка веде відлюдний спосіб життя у великому заміському будинку, наймається на роботу нова служниця, тиха і лагідна на вигляд дівчина приємної зовнішності.

Але насправді вона злодійка, яка діє в парі з шахраєм, що видає себе за аристократа. План ретельно продуманий, і події спочатку складаються якнайкраще – але лише до тих пір, поки служниця не починає краще розуміти свою пані.

Мандарин (2015)

Події фільму розгортаються в Лос-Анджелесі. Оповідання йде про двох повій-трансгендерів – Сін-Ді та Олександра. Сін-Ді тільки що вийшла з в’язниці і дізнається від Олександри, що її бойфренд, який також є їх сутенером, зраджує їй зі звичайною жінкою.

Життя Адель (2013)

Фільм розповідає про перше кохання п’ятнадцятирічної старшокласниці Адель, яка знайомиться з художницею Еммою. Так починається історія справжньої любові між двома жінками, яка розвивається протягом п’яти років.

Впродовж фільму їх любов проходить всі етапи – від несподіваної закоханості до неминучого розставання. Відверті сцени лесбійського кохання, вразили своєю відвертістю та щирістю.

Місячне сяйво (2016)

Картина рассказывает о молодом человеке по имени Чирон. Лента разделена на три главы, каждая из которых посвящена отдельному эпизоду из его жизни. Действие разворачивается в 80-е, в Майями, когда президент Рейган проводил масштабную кампанию по борьбе с наркотиками. Лента посвящена взрослению парня, его первой любви и нетрадиционному сексуальному опыту.

Назви мене своїм ім’ям (2017)

Дія фільму розгортається в 1983 році десь на узбережжі Італії, де на сімейній віллі проводить літо юний Еліо Перлман. Його батько – американський професор, що займається дослідженням надбання греко-римської цивілізації, а мати – перекладачка з італійськими коренями, тому Еліо з ранніх років виховувався в атмосфері умиротворення і інтелектуальності, читаючи книги і займаючись транскрибування музики відомих композиторів.

Щоліта батько мав звичку наймати собі асистента. Цього разу гостем розкішної сімейної вілли стає молодий американський фахівець Олівер. З перших хвилин знайомства самовпевнені дії зухвалого американця викликають у сімнадцятирічного Еліо сильну неприязнь, але чим ближче хлопець знайомиться з гостем, тим сильніше стає дивне незнайомі йому досі почуття.

Нова подружка (2014)

Клер ніяк не може прийти в себе після смерті коханої подруги. Вони все життя були дуже близькі, разом вчилися, одночасно вийшли заміж, всі проблеми ділили навпіл. А тепер її немає. Клер намагається підтримати і втішити овдовілого чоловіка подруги, Давида, якому тепер доведеться одному виховувати дочку. Однак, як виявилося, Давиду, що не дуже-то і потрібні розради, у нього, схоже, навпаки, життя тільки почало налагоджуватися.

Джерело матеріала
loader
loader