Ворог влаштовує “м’ясні штурми” в напрямку Авдіївки: речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів
Ворог влаштовує “м’ясні штурми” в напрямку Авдіївки: речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів

Ворог влаштовує “м’ясні штурми” в напрямку Авдіївки: речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів

Медичні заклади тимчасово окупованого Донецька та прилеглих населених пунктів переповнені пораненими ворожими солдатами.

У районі міста Авдіївки Донецької області тривають запеклі бої з російськими окупантами, які посилають на штурм значну кількість живої сили в пішому строю. Останніми днями під час “м’ясних штурмів” ворог втрачає понад 750 солдатів на добу.

Про це в п’ятницю, 13 жовтня, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

За його словами, упродовж поточної доби ворог провів 49 бойових зіткнень і здійснив 27 авіаційних ударів, 831 артилерійський обстріл. 80% усіх атак ворог спрямовує на Авдіївський та Мар'їнський напрямки.

"Ворог продовжує атаки і в пішому строю, поки що в них є заряд, але ми працюємо над цим. Усі наші сили і засоби знищують ворога, і сподіваюся, що скоро все стабілізується", – сказав Олександр Штупун.

Речник сил оборони запевнив, що українські захисники ефективно "проріджують лави окупантів, спускають їх із бронетехніки на землю".

Зокрема, за його інформацією, вчора, 12 жовтня, підрозділи ракетних військ і артилерії зі складу ОСУВ “Таврія” виконали 1589 вогневих завдань, загальні втрати ворога склали 786 осіб, один здався в полон. Окрім того, на цьому напрямку знищено 80 одиниць ворожої військової техніки, зокрема:

  • 13 танків; 
  • 34 ББМ; 
  • 17 артсистем; 
  • 4 протитанкові засоби; 
  • 1 засіб ППО; 
  • 6 БПЛА; 
  • 5 автомобілів;
  • 4 склади з боєприпасами.

Олександр Штупун зауважив, що останніми днями спостерігається тенденція до збільшення загальних втрат противника в живій силі – понад 750 осіб на добу.

"Медичні заклади Донецька та прилеглих населених пунктів переповнені пораненими військовими ворога", – зазначив він, додавши, що налякані такими втратами окупанти відмовляються йти в бій.

Нагадаємо, вже четверту добу в Авдіївці Донецької області – вкрай важка ситуація. Окупанти посилили обстріли інамагаються наступати за допомогою броньованої техніки.

Джерело матеріала
loader
loader