10 кращих європейських серіалів останніх років
10 кращих європейських серіалів останніх років

10 кращих європейських серіалів останніх років

Восени увага до серіалів значно посилюється. Можливо тому, що це сезон нових серій і сезонів, а можливо тому, що прохолодні вечори дуже сприяють тому, щоб закутавшись пити чай і переглядати серію за серією. Найкращі європейські серіали останніх років прикують до моніторів і заволодіють увагою повністю.

Благородна жінка (2014)

Нессі Штейн була ще дитиною, коли стала свідком вбивства свого батька, що назавжди закарбувалось у її пам’яті. Коли Нессі виросла, вона продовжила справу покійного батька, що займався поставками зброї в Ізраїль. Торгівля зброєю для Нессі завжди відходила на другий план, у неї високі цілі: вона бажає посприяти палестино-ізраїльському світу.

За свої благородні наміри жінка була навіть визнана гідною дворянського титулу, проте вбивство палестинського бізнесмена, що також займався поставками зброї, поставило під загрозу всі її зусилля. Нессі разом з братом потрапляє в поле зору британських спецслужб.

Крах (2013-2016)

На півночі Ірландії, у місті Белфаст жорстокий серійний вбивця вселяє страх місцевому населенню. Маніяка, що тероризує місто, поліції знайти не вдається, він завжди знаходиться на крок попереду. Зрештою, за розслідування цієї небезпечної справи береться досвідчений детектив Стелла Гібсон, яка не зупиниться ні перед чим. Саме їй вдається нащупати слід, що можливо виведе на вбивцю, адже це не просто розслідування, а протистояння двох «хижаків».

Наліт (2009-2014)

Четверо співробітників судової поліції Паризького регіону дізнаються, що їхній колега Макс покінчив життя самогубством.  Чоловік був звинувачений прокуратурою у не толерантному і не політкоректному поводженні з арабом-насильником.  Для досвідчених полісменів ця подія не випадковість, адже вони знають, що Макс був звинувачений несправедливо. Звинувачення на його адресу будувалися на підстроєних фактах нанесення тяжких тілесних ушкоджень та насильства, нібито вчиненого ним над затриманим злочинцем.

З цього моменту четвірка сміливців з судового відділу вирішує вести самостійне розслідування, метою якого є доказ невинності загиблого товариша по роботі. І ось чотири офіцери французької кримінальної поліції починають власну війну «проти всіх» – не тільки проти бандитів і насильників, не тільки проти продажних або некомпетентних слідчих, а, фактично, проти всього сучасного суспільства.

На поклик скорботи (2012- )

Віддалене містечко у Французьких Альпах, у 1977 році внаслідок прориву дамби було затоплено, жертвами катастрофи стали сотні людей. З числа тих, що вижили багато хто загинув впродовж декількох наступних років при різних обставинах.

У 2012 році в місто повертається 15-річна Камілла Сегюр, що загинула під час аварії екскурсійного автобуса чотирма роками раніше, і 23-річний Симон Делетр, який помер десять років тому. Слідом за ними прибувають інші жертви вбивств і катастроф, які не розуміють, що з ними відбувається, і прагнуть повернутися до свого колишнього життя.

Вони ще не знають, що вони померли багато років тому, що вони зовсім не постаріли і що ніхто їх не чекає. Вони намагаються жити, як і раніше, зайнявши своє місце в суспільстві, якого вже давно не існує. І так далеко не проста ситуація ускладнюється ще тим, що воскресли не тільки мирні жителі, а й жорстокий серійний вбивця, та й до всього іншого поява живих мерців супроводжується безліччю інших дивних подій.

Вікінги (2013- )

Відважний і безстрашний воїн Рагнар Лодблок  планує відправитись на незвідані землі Англії, але багато хто вважає, що по ту сторону моря немає ніякої землі, що відправитись туди – це приректи корабель на загибель. Однак Рагнар знаходить однодумців і разом вони беруться за будівництво нового, значно витривалішого коробля. Але не лише думками про походи і війни сповнене життя вікінгів, в ньому знаходиться місце і коханню, і вірності, і думкам про вражаюче майбутнє.

Страшні казки (2014 – 2016)

Лондон вікторіанської епохи, місцеві жителі зайняті своїми повсякденними справами, і навіть не помічають, що на вулицях їх рідного міста назріває щось жахливе. Столиця стала притулком різної нечисті, здатної налякати кого завгодно. Тут тобі і дивний хлопець Доріан Грей, і доктор Джекі разом зі своїм альтер-его містером Хайдом, геніальний німецький вчений Франкенштейн зі своїм творінням, а також кровожерливий граф Дракула разом з вампірської свитою, і багато інших не менш зловісних істот і особистостей.

Всі вони відмінно уживаються між собою, влаштовуючи справжнє полювання на душі і тіла звичайних смертних. Місто охоплене панікою та жахом. Люди не виходять зі своїх домівок і бояться кожного шороху. На захист міста стає Ван Гельсінг. Але головним персонажем став молодий американець — Ітан Чендлер. Він потрапив у пастку підступних вампірів і став одержимим диявольською красою загадкової жінки-медіума Ванесси Айвз.

Вбивство на пляжі (2013-2017)

У спокійному містечку Бродчерч одного спекотного липневого днянезподівано зникає одинадцятирічний хлопчик Денні Латимер.  Мати хлопця повністю присвячує себе пошукам сина і звертається до своєї подруги Еллі Міллер, що працює в поліції. Через певний час тіло дитини знаходять, еллі зі своїм співробітником Алеком розпочинають розслідування, вон намагаються привідкрити жахливу таємницю насильницької смерті дитини, кожен застосовуючи власні методи. Після того, як інформація про трагедію поширилась за межі міста, за розслідуванням стежить вся країна.

Гранчестер (2014 – )

Сідні Чемберс – священик, що живе у місті Гранчестер, неподалік від Кембриджа. Жителі цього містечка живуть звичним розміреним життям, однак ніхто не забуває про війну, що закінчилася кілька років тому.

У релігійній громаді, де править Сідні, при загадкових обставинах помирає один з її членів. Чамберс твердо вирішує провести своє розслідування. Він хоче розкрити вбивство людини, чия дружина є німкенею, а до людей цієї нації всі інші жителі ставляться насторожено. Разом з цим загадкова смерть також зацікавила і інспектора поліції. Займаючись розслідуванням обставин смерті прихожанина, служитель культу і страж правопорядку стають друзями.

Індевор (2012-2017)

У розслідуванні справи докази можуть привести куди завгодно. Навіть туди, куди зовсім не чекаєш потрапити. Індевор Марс випадково опиняється в місті Оксфорд, розслідуючи загадкову справу, пов’язану з викраденням дівчинки. Довгий час він не міг знайти зв’язок між зникненням і слідами злочину, поки не виявив, що слід йде від нього зовсім в іншому напрямку.

Ходу справи заважав і начальник поліції, не даючи Індевору в повній мірі займатися розслідуванням, що в підсумку заганяє поліцейського в глухий кут, і його усувають від справи. Такі перешкоди лише сповільнюють розслідування і не дають повністю заглибитися в те, що сталося. Тільки стійкість духу і бажання докопатися до істини дадуть слідчому сили розібратися у всьому.

Готель «Бо Сежур» (2016 – )

Като, якій нещодавно виповнилось 19, поселилась в одному з невеликих готелів під назвою «Бо Сежур». Місце дівчині одразу здалось непривітним, але їй довелось залишитись тут на певний час. Вона провела тут ніч, а на ранок прокинулася вся в крові. Героїня, як не дивно, нічого не пам’ятає про те, що сталося до її прибуття в готель, і про те, що  сталось вночі. Коли вона прокинулася, то побачила себе поза своїм тілом. Дівчина побачила своє мертве тіло і її охопив крижаний жах. Поки вона ще могла залишатися на цій планеті, Като вирішила зробити все від неї залежне, щоб особисто знайти того негідника, який так легко  позбавив її земного життя.

Джерело матеріала
loader
loader