15 найкращих фільмів у стилі ретро
15 найкращих фільмів у стилі ретро

15 найкращих фільмів у стилі ретро

Іноді стає дуже цікаво, а як насправді жили люди у минулому. Поринути у атмосферу минулих років добре допомагає перегляд ретро-фільмів. Вони не лише передають дух епохи, а й дарують справжнє естетичне задоволення.

Дев’ять (2009)

Фільм розповідає історію вигаданого всесвітньо відомого режисера Гвідо Контіні. Його оточують шикарні жінки. Він популярний і йде до своєї мети головами. Але йому ніяк не вдається завершити зйомки нового фільму.

Протистояння кризи середнього віку Гвідо вирішує звичним способом – у ліжку з жінками. Але це теж не допомагає.

Безславні виродки (2009)

Дія картини розгортається в окупованій Франції. На очах Сюзанни Дрейфус від рук німецького полковника Ганса Ланда гине її родина. Дівчині дивом вдається врятуватися і бігти до Парижа. Там вона влаштовується працювати в кінотеатр.

У той же час десь у Європі лейтенант Альдо Рейн збирає групу єврейських солдатів, які називають себе «Ублюдками». До них чіпляється таємний агент Бріджет фон Хаммерсмарк, що видає себе за актрису. Обидві сюжетні лінії перетинаються, коли диверсанти зустрічаються у кінотеатрі із Сюзанною, яка мріє помститися кривдникам.

Дорога змін (2008)

Дія картини розгортається у середині 50-х. Герої стрічки – сімейна пара Віллер. Стороннім їхнє життя здається втіленням мрії, проте насправді всередині сім’ї киплять неабиякі пристрасті.

Ейпріл втомилася від обов’язків домогосподарки, її дратує власний чоловік. А Френк, щоб відволіктися від домашніх проблем та не цікавої роботи, фліртує з друкарками. Щоб урятуватися від рутини, Ейпріл пропонує переїхати до Парижа. Ця витівка здається подружжю єдиним виходом із непростої ситуації.

Заборонене кохання (2008)

Фільм розповідає про складні міжособистісні стосунки чотирьох людей, які насправді мали місце в Англії в 1940-х роках і майже призвели до трагедії.

Дві волелюбні, горді жінки пов’язані з блискучим, харизматичним поетом Діланом Томасом. Віра Філіпс і Ділан зустрічаються в Лондоні через десять років після перших проявів пристрасті. Кейтлін – розумна і заповзятлива дружина поета.

Обставини складаються таким чином, що Віра та дружина Томаса стають подругами. Дивна трійця тимчасово забуває про свої образи та насолоджується суспільством один одного.

Виховання почуттів (2009)

Надворі початок 60-х. 16-річна Дженні живе у сонному та нудному передмісті Лондона. Вона мріє про хорошу освіту в Оксфорді. Але знайомство з красенем Девідом вносить свої корективи у життя дівчини. Любов чоловіка до спортивних машин, модного одягу та дорогих розваг дуже приваблюють Дженні, яка вдвічі молодша за нього.

Степфордські дружини (2004)

Керівник телекомпанії Джоанна Еберхарт, яка втомилася від міської метушні, переїжджає з чоловіком Уолтером у провінцію. Для життя вони обрали чудове містечко Степфорд, де мешкають вершки суспільства.

Цей райський куточок на перший погляд є ідеальним. Але незабаром Джоанна та її нова подруга Боббі зауважують, що місцеві домогосподарки поводяться якось надто підозріло.

8 жінок (2001)

Події розгортаються в 50-ті роки в занесеній снігом французькій провінції. Напередодні Різдва у маєтку збирається велика родина. Але радість зустрічі затьмарює страшну подію: господар будинку знайдений мертвим у своїй спальні. Відрізані від зовнішнього світу, вісім жінок починають самостійне розслідування.

Ми. Віримо у кохання (2011)

Уоллі Уінтроп – сучасна жінка, яка пристрасно захоплена історією кохання британського короля та звичайної американки. Ця пристрасть передалася їй від матері та бабусі. І коли вона потрапляє на аукціон Сотбі, де продаються особисті речі Едуарда та місіс Сімпсон, то поринає в атмосферу середини XX століття.

Роман короля Великобританії Едуарда VIII та американки Уолліс Сімпсон розбурхав громадськість. На заваді їхнім стосункам стояло буквально все. Уолліс була заміжня, а Едварду треба було зректися престолу заради неї. Але навіть це не завадило їхньому коханню.

Води слонам! (2011)

Дія фільму розгортається за часів Великої депресії. Молодий студент-ветеринар Якоб вирішує залишити навчання після смерті батьків. Він приєднується до відомого цирку Benzini Brothers.

Працюючи там ветеринаром, Якоб знайомиться із прекрасною Марлен. Хлопець закохується. Але проблема в тому, що Марлена одружена. До того ж її чоловік Август – деспотичний та жорстокий дресирувальник.

Прислуга (2011)

Дія картини розгортається в 60-ті роки в США. Расові конфлікти та безправна поведінка господарів будинків по відношенню до чорношкірої обслуги стали звичайним явищем. Головна героїня хоче стати письменницею та вирватися з маленького містечка до обіймів великого світу.

Наділена хоробрістю та здібностями до літератури, вона пише книгу про життя афроамериканців. Таким чином дівчина стає однією з перших, хто став прокладати шлях до великих змін: справедливості та рівноправності для всіх.

Голова у хмарах (2003)

Події розгортаються у середині ХХ століття у Європі. Ірландський хлопець Гай зустрів оч

арівальну та спокусливу Гільду Бессе, коли навчався в університеті, і закохався без пам’яті. Ось тільки щастя тривало недовго. Коли Гільда дізналася про смерть своєї матері, то змушена була вирушити до Франції.

Минуло кілька років і вони знову зустрілися, тільки тепер кожен із них сильно змінився. За цей час Гільда встигла знятися у голлівудському фільмі. Потім вона спробувала себе в ролі фотографа та оселилися в одній квартирі з моделлю та своєю найкращою подругою на ім’я Мія. Гай вирішив переїхати до них і протягом певного часу вони втрьох жили в абсолютній гармонії.

Дівчата мрії (2006)

Три подруги з Чикаго вирішують взяти участь у конкурсі молодих талантів, що пройде у Нью-Йорку. Вокальне тріо привертає увагу відомого продюсера Куртіса Тейлора. Він пропонує дівчатам підписати контракт.

Незабаром дівчата стають відомими. Їх запрошують на концерти, дізнаються на вулиці, вони посідають перші місця у хіт-парадах, і приносять своєму продюсеру багато грошей. Однак ні слава, ні гроші не роблять щасливими дівчат.

Хічкок (2012)

Фільм розповідає про історію створення одного з найзнаменитіших творів Альфреда Хічкока – фільму «Психо». Неоднозначний трилер став однією з найвідоміших і найвпливовіших робіт у кар’єрі режисера.

У процесі роботи «майстер жахів» вдивляється в темні прірви людської душі, щоб знайти ті нервові закінчення, зачіпаючи які він міг би, як за клавішами, зіграти на емоціях глядача справжню симфонію жаху.

Сорая (2003)

Іранський шах Мохамед Пехлеві закохується в Сораю Бахтіяров з першого погляду. Відразу після того, як він побачив фотографію дівчини, Сораю запросили до палацу шаха. Там Мохамед просить її стати його дружиною. Вона погоджується. Але через державний переворот сім’ї шаха доводиться тікати з країни.

Великий Гетсбі (2013)

Всі чули про таємничого містера Гетсбі, але його ніхто не бачив. Йому поклонялися, а вдень за столиками в ресторанах начебто випадково згадували про знайомство з ним.

І в саму гущу цього потрапляє молодий, недосвідчений і наївний Нік Каррауей. Випускник Єльського університету, який поселяється в невеликому будинку на Лонг-Айленді, поруч із розкішною віллою Джея Гетсбі.

Джерело матеріала
loader
loader