Київ сьогодні розпочинає підключення житлових будинків до тепла
Київ сьогодні розпочинає підключення житлових будинків до тепла

Київ сьогодні розпочинає підключення житлових будинків до тепла

Опалювальний сезон розпочато

Підключення до тепла житлових будинків відбуватиметься поступово. Мер Києва – Віталій Кличко оголосив, що цей процес триватиме протягом декількох днів, повідомляє 24 Канал.

Важливо розуміти, що система теплових мереж у Києві – одна з найбільших у Європі і має протяжність близько 3 000 кілометрів. Запуск такого механізму доволі важкий процес, який потребує значних зусиль. За словами Кличка, усі служби, які відповідають за підключення системи, працюють у посиленому режимі.

Володимир Кличко

Мер Києва

Рішення розпочати опалювальний сезон є цілком виправданим. Оскільки похолодання спонукало б до масового використання киянами електричних приладів для обігріву та перевантаження системи електропостачання.

Як відбувається запуск опалювальної системи

Згідно з теперішнім законодавством, рішення, коли саме розпочати опалювальний сезон, приймають органи місцевої ради. Тому точної дати запуску тепломережі у конкретному населеному пункті немає. Зазвичай, опалювальний сезон триває з 16 жовтня і до 16 квітня.

Першочергово система запускається для деяких об'єктів критичної інфраструктури. Насамперед починають забезпечувати теплом медичні заклади, школи і дитячі садки. В останню чергу, опалення подається у житлові будинки.

Джерело матеріала
loader
loader