Пентагон готується розгорнути 2000 військових через війну Ізраїлю та ХАМАС
Пентагон готується розгорнути 2000 військових через війну Ізраїлю та ХАМАС

Пентагон готується розгорнути 2000 військових через війну Ізраїлю та ХАМАС

Раніше повідомляли, що Пентагон готує до розгортання 26-й експедиційний підрозділ морської піхоти. 2 тисячі морпіхів перебувають на борту десантного корабля USS Bataan. Вони здатні підтримувати масштабну евакуацію або забезпечення іншої гуманітарної допомоги.

США готуються розгорнути 2 тисячі військових

Пентагон наказав готуватися до розгортання близько 2000 американських військовослужбовців для відповіді на війну між Ізраїлем і ХАМАС. Про це повідомили два американські чиновники на умовах анонімності, адже рішення ще не оголосили.

За словами одного з чиновників, ці війська виконуватимуть різні допоміжні функції, такі як:

  • додаткова медична допомога;
  • знешкодження вибухонебезпечних предметів, зокрема забезпечення додаткової безпеки на контрольно-пропускних пунктах.

Інший посадовець сказав, що бійців не відправлять безпосередньо до Ізраїлю – їх можуть направити до країн регіону.

Коротко про ситуацію в Ізраїлі та Секторі Гази

  • Наразі у Хан-Юнісі, що на півдні Сектора Гази, біженців є більше, аніж мешканців. Раніше там жили 400 тисяч осіб, а тепер – мільйон. Саме через Хан-Юніс пролягає офіційний маршрут евакуації, який оприлюднила раніше ізраїльська влада.
  • Люди, які евакуювалися з півночі регіону, мають дуже мало води та сплять на вулиці. У Єгипті вже висловили побоювання, що буде ще гірше, якщо відкрити прикордонний пропускний пункт "Рафах". Адже тоді натовп просто змете все на своєму шляху.
  • Варто зауважити, що Україна намагається евакуювати своїх громадянз Близького Сходу. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що посол України вже передав єгипетській владі списки тих, хто потребує виїзду.
Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader