У Газі загинула 24-річна харків’янка Лейла Хіжи: у неї залишилася новонароджена донька
У Газі загинула 24-річна харків’янка Лейла Хіжи: у неї залишилася новонароджена донька

У Газі загинула 24-річна харків’янка Лейла Хіжи: у неї залишилася новонароджена донька

У вівторок, 17 жовтня, в результаті обстрілу сектору Гази загинула українка Лейла Хіжи. Вона з донькою була у будинку батьків чоловіка, коли в будівлю влучила ракета.

Дівчині було усього 24-роки, її новонароджена дитина залишилася без матері. 

– Вранці 17 жовтня Лейла була з донькою у будинку батьків чоловіка, коли в будівлю влучила ізраїльська ракета. Обидві були поранені, їх відвезли до лікарні, куди ввечері доставили ще близько ста поранених після вибуху у дворі лікарні Аль-Ахлі, де загинуло, за різними даними, від 300 до 500 людей. Лейлу врятувати не змогли, – розповідають родичі. 

На момент ракетного обстрілу чоловік загиблої перебував у Єгипті. 

Зараз дивляться

Як розповіли родичі загиблої, Лейла Хіжи народилася у Харкові. Її мати – українка Світлана Куликова, а батько – палестинець Гхазі Хіжи. Чоловік приїхав до України на навчання, де і познайомився з майбутньою дружиною. До Палестини вони переїхали після того, як Гхазі закінчив навчання.

Лейла навчалася у Жіночому коледжі університету Аль-Азхар у Каїрі до 2021 року. Через рік дівчина вийшла заміж і працювала у салоні краси.

За словами брата дівчини Заїда Хіжи розповів, що після того, як сім’я виїхала з Харкова, у Лейли залишалося лише українське свідоцтво про народження.

У липні 2022 року вона звернулася до українського консульства у Туреччині, щоб отримати паспорт. Втім процес затягнувся через те, що адреса прописки Лейли в Україні знаходилася на території, що в той час була окупована росіянами. 

З Туреччини Лейла з чоловіком вирушили до Єгипту. Пізніше дівчина повернулася до Гази, де народила доньку Олену.

Чоловік залишався в Єгипті. З початку час бойових дій Лейла з дочкою перебували у Газі. Родина українки одразу попросила допомогти з евакуацією, проте вона зірвалася. 

Сім’я звернулася до українського консульства в Єгипті з проханням допомогти вивезти дочку Лейли до батька. Евакуація постійно відкладається.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня близько 06:30 ранку . ХАМАС заявив про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю та завдав ракетного удару з боку сектору Гази.

Прем’єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу у зверненні до громадян заявив, що , і сектор Гази “заплатить” за цей напад.

Вранці 8 жовтня ліванське терористичне угруповання Хезболла заявило, що обстріляло Ізраїль ракетами і мінометами “на знак солідарності” з палестинцями. Армія Ізраїлю завдала ударів у відповідь.

20 жовтня ізраїльські військові в будь-який момент, коли вони будуть готові.

Фото: Ґрати

Ґрати

Теги за темою
смерть
Джерело матеріала
loader
loader