Данілов висловився про депутатів, які не підтримують заборону УПЦ МП
Данілов висловився про депутатів, які не підтримують заборону УПЦ МП

Данілов висловився про депутатів, які не підтримують заборону УПЦ МП

Парламент ухвали законопроєкт у першому читанні.

Українці не забудуть народних депутатів, які у першому читанні не віддали свій голос за законопроєкт, який дозволяє заборонити УПЦ МП. Адже йдеться не про церкву, а про інституцію, яка "безпосередньо бере участь у війні" на боці Кремля.

Таку думку в інтерв'ю "Українському радіо" висловив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

"Кількість голосів (267 голосів "За" – Ред.), які отримав цей законопроєкт, каже, що сьогодні є достатньо міцна подушка для того, щоб депутати врешті-решт проголосували. Маємо на увазі, що про тих депутатів, які не будуть у цьому брати участь і не будуть голосувати за цей закон, народ України точно не забуде. Більш того, мене дивують депутати, які підтримують Московську церкву на території нашої країни", - зауважив Данілов.

Він зауважив, що саме ця інституція має керівництво в Москві, яке закликає вбивати наших громадян, вбивати наших дітей".

"Ми до релігії не маємо ніякого відношення. Маєте бажання спілкуватися з Богом, спілкуйтесь, скільки вам завгодно. Але розповсюджувати й насаджувати тут інституції, які працюють безпосередньо з центром у Москві — це є неприпустима річ і з цим буде поставлена крапка. Але все відбувається в межах законодавства", — пояснив секретар РНБО.

За словами Данілова, остаточна версія закону буде після другого читання. Тоді, додав він, можна буде аналізувати та розуміти, у який спосіб "все буде відбуватися юридично".

Як повідомлялося, 19 жовтня Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про заборону УПЦ МП.  266 депутатів висловилися "за".

Втім, під час засідання парламенту між народними депутатами відбулася шарпанина -вони почубилися через УПЦ МП. Адже  захист УПЦ МП все ж виступили 15 депутатів, зокрема з ексОПЗЖ.

  • В Україні судитимуть Павла "Мерседеса": що загрожує митрополиту МП
  • "Чорт йо**ний. А ти п****ла": "духовні" суперечки нардепів щодо УПЦ МП потрапили на відео
  • "Я в церкву не ходжу". Арахамія пояснив, чому Рада не поспішає забороняти УПЦ МП
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader