Загрожує до 65 тисяч гривень штрафу: в Одесі молодик розірвав прапор України
Загрожує до 65 тисяч гривень штрафу: в Одесі молодик розірвав прапор України

Загрожує до 65 тисяч гривень штрафу: в Одесі молодик розірвав прапор України

Хлопець виправдовував свій вчинок алкогольним сп'янінням. Правоохоронці повідомили йому про підозру в публічній нарузі над прапором України.

У центрі Одеси 18-річний житель Дніпропетровської області розірвавукраїнський прапор, який був встановлений на фасаді будинку. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці зазначили, що інцидент трапився декілька днів тому в центрі міста. Хлопець, будучи в стані алкогольного сп'яніння, ввечері взяв Державний прапор України, який встановили на фасаді будинку, почав смикати й тягнути його, після чого він порвався. Про дії молодика місцеві жителі сповістили поліцейських. Вони знайшли хлопця неподалік від місця події та вилучили з фасаду будинку прапор — речовий доказ.

Прапор України
Прапор України
Фото: Нацполіція

Натомість молодик виправдовував свій вчинок алкогольним сп'янінням, проте його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України.

"За наявністю достатніх доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у публічній нарузі над Державним прапором України", — сказала старша слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Анжела Пантелейчук.

Вона наголосила, що згідно з українським законодавством хлопцю загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — від 17 до 68 тисяч гривень — або арешт на строк до шести місяців чи позбавлення волі терміном до трьох років. Поліцейська додала, що слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 15 жовтня у Вільнюсі (Литва) чоловіки у стані алкогольного сп'яніння зірвали український прапор, поклали його у сміттєвий бак та плюнули в нього. Пізніше стало відомо, що хуліганами виявилисяугорські футбольні фанати. Правоохоронці затримали підозрюваних, проте потім відпустили.

24 вересня у Макарові Київської області власниця салону краси образила переселенку з тимчасово окупованої частини Запорізької області та її чоловіка-військового за те, що їхні дітинамалювали український прапорна асфальті біля салону. Місцеві жителі стали на сторону переселенки та змалювали салон своєї односельчанки фарбами.

Теги за темою
поліція Одеса затримання Дніпропетровська область алкоголь
Джерело матеріала
loader
loader