Авіаносець та нові системи ППО: США стягують на Близький Схід потужні сили
Авіаносець та нові системи ППО: США стягують на Близький Схід потужні сили

Авіаносець та нові системи ППО: США стягують на Близький Схід потужні сили

Глава Пентагону Ллойд Остін після обговорення з президентом Джо Байденом ескалації з боку Ірану розпорядився про низку додаткових кроків, спрямованих на подальше зміцнення позицій Міноборони США на Близькому Сході.

США розгорнуть додаткові батареї Patriot і THAAD

"Ці кроки посилять регіональні зусилля зі стримування, посилять захист сил США в регіоні й допоможуть захистити Ізраїль", – сказав Остін.

США перенаправили рух авіаносної ударної групи "Дуайт Ейзенхауер" до зони відповідальності Центрального командування. Ця авіаносна ударна група доповнює авіаносну ударну групу "Джеральд Р. Форд", яка зараз діє в східній частині Середземного моря.

Вона ще більше посилить наші сили й зміцнить наші можливості і здатність реагувати на різноманітні непередбачувані обставини,
– зазначив глава Пентагону.

США активізували розгортання батареї ЗРК (THAAD) і додаткових батальйонів Patriot в місцях дислокації по всьому регіону з метою посилення захисту американських військ.

Остін на випадок непередбачених обставин віддав додаткові накази про готовність до розгортання додаткової кількості сил, щоб підвищити їхню готовність й здатність до швидкого реагування в разі потреби.

"Я продовжу оцінку потреб у силах у регіоні та розгляну можливість розгортання додаткових сил і засобів у разі потреби", – резюмував він.

США запевнили Ізраїль у допомозі

  • Президент США 19 жовтня виголосив потужну промову під час звернення до американського народу. Він розповів про необхідність подальшої підтримки України у боротьбі проти агресії Росії й солідарності з Ізраїлем у його відповіді на атаку угруповання ХАМАС.
  • Байден вирішив направити запит до Конгресупро надання допомоги Україні в розмірі 60 мільярдів доларів і допомоги Ізраїлю в обсязі 10 мільярдів доларів.
  • Під час промови Байден сказав, що ХАМАС і Владімір Путін мають дещо спільне. Зокрема, вони обоє хочуть повністю знищити сусідню демократію.
  • Раніше Байден запевнив, що США мають можливість надавати підтримку Ізраїлю та Україні. Він зазначив, що США зобов'язані надавати допомогу Україні та Ізраїлю.
Теги за темою
США Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader