"Заплющував очі" на порушення за хабарі: СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету
"Заплющував очі" на порушення за хабарі: СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету

"Заплющував очі" на порушення за хабарі: СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету

Наразі цей чиновник перебуває під вартою. Крім того, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

СБУ затримали чиновника Антимонопольного комітету

Правоохоронці розповіли, що кіберфахівці Служби безпеки ліквідували корупційну схему у Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету. Зокрема, під час проведення комплексних заходів у Києві затримали посадовця, який впровадив механізм отримання грошей від підприємців.

Він вимагав хабарі з представників комерційних структур, щоб "заплющити очі" на виявлені у них порушення антимонопольного законодавства та не вживати щодо них адміністративних санкцій, – мовиться у дописі СБУ.

Крім того, цей держслужбовець "обклав даниною" одну з місцевих компаній, що займається гуртовою торгівлею хімічними засобами й технікою для очищення приміщень. За не накладання штрафів про порушення законодавства про захист економічної конкуренції на монополістів посадовець обіцяв "розв'язати питання" за сплату 8 тисяч доларів США.

СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету "на гарячому" / Фото СБУ

Зрештою співробітники СБУ затримали "на гарячому" під час передачі йому одного з грошових "траншів", а інший – задокументували. Наразі чиновнику повідомили про підозру за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Коли справу чиновника доведуть у суді, йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У поліції Київщини додали, що, окрім того, що зловмиснику вже обрали запобіжний захід, він також отримав можливість внести альтернативну заставу. Її розмір становить 402 600 гривень.

Теги за темою
Новини України СБУ розслідування Корупція АМКУ
Джерело матеріала
loader
loader