Політолог розповів, як змінився ЄС після повномасштабного вторгнення рф в Україну
Політолог розповів, як змінився ЄС після повномасштабного вторгнення рф в Україну

Політолог розповів, як змінився ЄС після повномасштабного вторгнення рф в Україну

Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Ми маємо чітко розуміти, що не тільки Європейський Союз потрібен Україні, але й навпаки Україна потрібна Європейському Союзу. Про це говорить цілий ряд офіційних заяв як керівниці Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, так і президентки Європарламенту про те, що вони розуміють, що членство України (до речі, і ще деяких країн) – є питання їхньої національної безпеки», - підкреслює Олексій Буряченко.

Тобто, констатує він, із таких формулювань стає абсолютно очевидно, що Європа змінюється. За словами експерта, саме повномасштабна російсько-українська війна так змінила світобачення європейців, і ми бачимо це не лише на рівні політичної риторики, але й на рівні зміщення їхніх політичних поглядів, голосувань, збільшення бюджетів на власний ВПК.

«Раніше Франція завжди говорила про власну армію Європейського Союзу, але на фоні того, що Євросоюз – це досить класична економічна конфедерація, це було не на часі, не бачили в цьому особливої потреби за принципом «а з ким воювати?». Якщо вони майже повністю залежать від нафти, газу і нафтопродуктів російської федерації, то абсолютно не логічно із нею воювати», - розповідає Олексій Буряченко.

Зараз же, констатує гість програми, ми бачимо, що і Франція, і Євросоюз змінилися, вони більше не цураються витрачати і 10%, і 12% на безпековий сегмент. До того ж, повідомляє експерт, зараз 4 країни Європейського Союзу почали розробляти навіть свій танк.

Також Politeka писала про те, що Шатилович розповів, чи США готові до світової війни.

Теги за темою
Україна Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader