Голова МЗС Китаю відвідає США для підготовки візиту Сі Цзиньпіна
Голова МЗС Китаю відвідає США для підготовки візиту Сі Цзиньпіна

Голова МЗС Китаю відвідає США для підготовки візиту Сі Цзиньпіна

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї прибуде до США наступного тижня, щоб підготувати візит Сі Цзиньпіна для переговорів з Джо Байденом у Сан-Франциско.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на Державний департамент США.

Як зазначається, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відвідає США 26-28 жовтня і проведе з держсекретарем Ентоні Блінкеном переговори, які можуть відкрити шлях до зустрічі лідерів КНР і Сполучених Штатів.

Повідомляється, що також цього тижня делегація китайських бізнесменів, культурних і спортивних діячів прибуде до Нью-Йорка для участі в низці публічних заходів.

При цьому, наступного місяця пройде саміт лідерів країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско.

У Вашингтоні головний дипломат Китаю також може провести зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном.

Як очікується, головними темами майбутніх перемовин між США й Китаєм стануть відновлення комунікації між військовими двох країн, ситуація в Південному та Східнокитайському морях і навколо Тайванської протоки, а також ядерні та ракетні розробки Північної Кореї.

Джерело: Слово і діло

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader