"Я шокований": генсек ООН відкинув звинувачення Ізраїлю у виправданні дій ХАМАС
"Я шокований": генсек ООН відкинув звинувачення Ізраїлю у виправданні дій ХАМАС

"Я шокований": генсек ООН відкинув звинувачення Ізраїлю у виправданні дій ХАМАС

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш відкинув звинувачення Ізраїлю у виправданні дій ХАМАСу. Він заявив, що його слова "спотворили".

Таку заяву він зробив у середу, спілкуючись із журналістами. Про це повідомляє France24.

"Я шокований перекручуваннями деяких моїх вчорашніх заяв у Раді Безпеки - начебто я виправдовував терористичні акти ХАМАС", – заявив Гутерріш журналістам, не вказуючи на Ізраїль.

Він додав, що "необхідно внести ясність, особливо з поваги до жертв та їхніх родин".

"Я говорив про невдоволення палестинського народу. І при цьому я також чітко заявив, цитую: "Але невдоволення палестинського народу не може виправдати жахливі напади ХАМАС", – сказав він.

У вівторок Гутерріш висловив співчуття жителям Палестини, які "перебувають в окупації протягом 56 років".

"Важливо також визнати, що напад ХАМАСу стався не у вакуумі. Палестинський народ піддається окупації протягом 56 років. Його люди були змушені залишити свої будинки. Їхні будинки були зруйновані. Їхні надії на політичне рішення тануть", – зазначив Гутерріш, звернувшись до членів зборів.

Після цього постійний представник Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй Гілад Ердан заявив, що Антоніу Гутерріш має піти у відставку з посади генсека ООН. Він переконаний, що Гутерріш просто відірваний від реальності, уявляючи трагедію на Близькому Сході у спотвореному світлі.

Як повідомляв OBOZ.UA, посол України в Ізраїлі Корнійчук схвально оцінив рішення ізраїльської влади заблокувати телеканал Al Jazeera, через який палестинська влада поширює свою пропаганду. Відповідне рішення було ухвалено урядом Ізраїлю після звернення глави Мінзв'язку Шломо Караї.

А солдати ізраїльської армії ЦАХАЛ записали звернення до українців зі словами подяки, солідарності та підтримки. Вони зазначили, що два наші народи сьогодні розуміють один одного, як ніхто інший.

"Хто, як не ми з вами, знає, що означає захищати свій будинок від абсолютного зла", – зазначили військові.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader